Laskevan auringon säteet osuivat sairaalan tyhjään vauvansänkyyn, kun äiti odotti tietoja vastasyntyneen lapsensa voinnista – Suvi Salo menetti Inka-tyttärensä neljä tuntia synnytyksen jälkeen

6. toukokuuta 2020. Se on päivä, jolloin Inka Elina Salo syntyi – ja kuoli. Mitään vauvan menettämiseen viittaavia ennusmerkkejä ei ollut, kun akaalainen Suvi Salo, 37, lähti miehensä Esan kanssa kohti Tampereen yliopistollista sairaalaa ja synnytystä. – Kaiken piti olla niin kuin raskaudessa normaalisti on, Salo muistelee. Sairaalaa kohti lähdettiin kovien supistusten vuoksi. Perillä tilanne eteni kiireelliseen sektioon, sillä vauvan sykekäyrässä havaittiin selkeä sykkeen lasku ja ultraäänitutkimuksessa puolestaan lapsiveden niukkuus. Sektiotilanteessa Salo kuuli lääkärien pysäyttävät sanat. – Voi ei, tämä on ihan kuraa, Salo toistaa. Lääkärit viittasivat likaiseen lapsiveteen. Sanat kuultuaan Salo arvasi, että vauvalla ei ole kaikki hyvin.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.