Akaassa asfaltoitiin kesällä 60 000 neliömetriä teitä

Akaan kaupunki on varannut tälle vuodelle asfaltointeihin noin 330 000 euroa. Päällystystöiden urakoitsija on Peab Industri Oy. Uutta pintaa on tehty tähän mennessä noin 60 000 neliömetrin verran.

Kesän aikana Akaa Pointin yritysalueella päällystettiin Vaunutie ja Täysperävaununtie. Toijalassa kohteena on ollut pääväyliä ja sisääntuloteitä ja asfaltointeja on tehty Satamatiellä, Hämeentiellä, Sontulantiellä, Kurisjärventiellä, Saunatiellä, Holkerintiellä ja Valtatiellä.

Lisäksi moottoritien läheisyydessä sijaitsevat Akinkuja, Musasuja ja Sirkesalontie ovat saaneet uutta pintaa. Kesällä asfaltoitiin myös Toijalan sataman padel-kentät.

Katuinsinööri Vesa Savolainen kertoo, että osa suunnitelluista kohteista on vielä tekemättä ja ne toteutuvat näillä näkymin vielä syyskuun aikana. Asfaltointeja tehdään muun muassa Viialassa Keskuskadun kiertoliittymän sekä Kirkkokadun risteyksen ympäristössä.

– Osa kohteista siirtyy saneeraustöiden ja kaapelitöiden takia ensi vuoteen. Päällystystyöt on parempi tehdä sen jälkeen, kun tie on kunnolla asettunut, Savolainen toteaa.

Holkerintie oli yksi kesän asfaltointikohteista. Kuva: Oona Eskeli.

Kommentit (2)

  1. Pekka Sakala

    Onko PEAP piki firmalla loppunut piki vai ammatti taito kiertoliittymää tehdessä vai oliko se tekemistä kun pitää tehdä näitä teräviä syrjiä kesän ajaksi Hämeentie pääväylälle no nyt on ollut Hyvinvointi keskuksen kohdalla jälleen koko kesän nämä syrjään mitä vain käydään terottelemassa lumellako meinaatte tasata nämä syrjään kohtahan sitäkin tulee

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?