Akaassa ja Urjalassa aletaan antaa kolmansia koronarokoteannoksia rajatuille ryhmille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta osana perusrokotussarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut.

Näitä ryhmiä ovat elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosuppressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV sekä lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

– Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Kolmantena rokoteannoksena annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toisena annoksena, Akaan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kolmanteen koronarokotukseen voi varata ajan jättämällä yhteydenottopyynnön kaupungin terveyspalveluihin Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse 040 335 3071 maanantaista perjantaihin kello 8–10.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?