Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Merjalle neljä SM-kultaa

Tiistaina 15. syyskuuta

Merjalle neljä SM-kultaa

Suomen lupaavampiin nuoriin vesihiihtäjiin kuuluva viialalainen Merja Ilmivalta voitti neljä Suomen mestaruutta nuorten vesihiihdon SM-kisoissa Valkeakoskella lauantaina.
Merja nappasi alle 14-vuotiaiden sarjassa hypyissä, kuviohiihdossa, sekä pujottelussa kirkkaimmat mitalit ja samalla hän sai nimiinsä tavoitellumman yleismestaruuden.
Merjan nimiin kirjattiin SM-kisoissa kaikkien aikojen paras ikäkausitulos maassamme niin pujottelussa kuin hypyissäkin. Merja Ilmivalta on harrastanut vesihiihtoa neljä vuotta ja hän oli harjoittelemassa puolitoista kuukautta Vesilhiihtoliiton leirillä Espanjassa.

Customille oma halli

Custom-Tuotteelle on nousemassa oma halli Kylmäkoskella Tipurin metsikköön. Seiniä alettiin muurata isoista harkkotiilistä lauantaina ja eilen piti päästä jo katonreunaan.
– Ensi kuun loppuun mennessä pitäisi hallin olla jo aika valmiina, muutamme heti kun vain on mahdollista. Uskoisin, että hyvässä lykyssä voimme lisätä tuotantomäärää puolella uusissa tiloissa, tuumii Timo Leivo.
Custom-Tuote on valmistanut ravikärryjä tähän saakka Naulilla entisissä navettatiloissa. Toiminta on ollut äärimmäisen hankalaa pienissä ja epäkäytännöllisissä tiloissa. Uuden hallin rakentamisen mahdollistivat kunnan myöntämät lainat.
– Vanhoissa tiloissa olemme olleet melkein kuin maanviljelijät säiden armoilla, erityisesti maalauksien kanssa on ollut hankaluuksia. Uuteen 360 neliön halliin tulee erikseen metallipuoli ja puutyöpuoli väliseinällä eristettynä ja saamme pienet sosiaalitilatkin.

Työkaluja katosi

Satamatien kaukolämpötyömaalla on murtauduttu työmaakoppeihin. Kopeista katosi torstain ja perjantain välisenä yönä erilaisia työkaluja noin 200 markan arvosta. Poliisi toivoo tapauksesta jotain tietävien ottavan yhteyttä.
Viikonvaihteessa jäi jälleen kiinni kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä. Toinen jäi kiinni Toijalassa ja toinen Viialassa.

Lämpökeskusta suunnitellaan

Viialan Riitiälän alueelle rakennettava lämpökeskus on suunnitteluvaiheessa. Kunnan omistamaa keskusta käyttäisi viisi kerrostaloa, joista yksi on jo rakennettu. Nyt alueella on väliaikainen siirrettävä lämpökeskus. Tässä vaiheessa on kaavailtu, että rakennettava lämpökeskus toimisi raskaalla polttoöljyllä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?