Seutujohtaja Päivi Nurmisen mielestä Tampereen kaupunkiseudun ulkopuolistenkin kuntien tulevaisuus on organisoidussa yhteistyössä, seutukaupungit voisivat toimia karttureina

Uudenlaiset kunnat tulevat. Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän seutujohtaja Päivi Nurminen toimii unilukkarina. Hänen mielestään Tampereen kaupunkiseudun ulkopuolella olevien kuntien olisi alettava rakentaa hyvin organisoituja yhteistyökuvioita. Niiden vetovastuu sopisi Nurmisen mielestä erinomaisesti seutukaupungeille: Akaalle, Ikaalisille, Mänttä-Vilppulalle, Parkanolle, Sastamalalle, Valkeakoskelle sekä Virroille. (Kuva: Matti Pulkkinen)15-vuotiaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän seutujohtaja Päivi Nurminen jos kuka tietää kuntayhteistyön mahdollisuudet ja saavutukset. Tampereesta, Orivedestä, Kangasalasta, Lempäälästä, Vesilahdesta, Pirkkalasta, Nokiasta sekä Ylöjärvestä on varttunut kahdeksan kunnan toiminnallinen alue, jonka tavoitteellista, tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä pidetään valtakunnallisesti esimerkillisenä. Nurminen kannustaakin nyt Tampereen kaupunkiseudun seuraavilla kehillä olevia kuntia aktiivisesti hakeutumaan keskenään yhteistyöhön. Seutujohtajan mielestä sote-uudistuksen jälkeiset uudenlaiset kunnat tarvitsevat ennakkoluulotonta ja monialaista yhteistyötä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.