Akaa-Volleyn ex-passari nousee Suomen EM-joukkueeseen – Eemi Tervaportin kisat ovat ohi

Passari Akseli Lankinen liittyy keskitorjuja Sauli Sinkkosen ja muiden Veljesten rinnalle Suomen EM-kisajoukkueeseen maanantaina. Kesällä 2019 Lankinen ja Sinkkonen pelasivat maajoukkueessa Ukrainaa vastaan.

Lentopallon EM-kisoissa Tampereella loistavat ottelut Pohjois-Makedoniaa ja Espanjaa vastaan pelannut Suomen maajoukkueen passari Eemi Tervaportti joutuu loukkaantumisen takia jättämään loppukisat pelaamatta. Tervaportti oli sivussa jo sunnuntaina Venäjää vastaan.

Tervaportin etureidessä on repeämä, joka estää hänen pelaamisensa. Vamma syntyi Espanja-pelin kolmannessa erässä syöttötapahtumassa.

Tervaportin tilalle joukkueeseen tulee Mestaruusliigaa Akaa-Volleyssa kaudella 2019–2020 pelannut Akseli Lankinen. Koko kesän Veljesten mukana treenannut mutta lopulta kisapaikkansa konkari Mikko Eskolle menettänyt Lankinen lentää jo maanantaina seurajoukkueestaan Belgiasta Tampereelle, ja testiprotokollan kautta hän liittyy ryhmään tiistaina kello 20 pelattavaan Alankomaat-otteluun.

Päävalmentaja Joel Banks kertoo ottavansa Lankisen enemmän kuin ilolla vastaan joukkueeseen.

– Aksu oli samalla sekunnilla valmis tulemaan mukaan, kun otin yhteyttä. Hän on ollut yksi meistä koko kesän ja on upea saada hänet mukaan kisaryhmään, Banks kertoi maanantaina.

Lue myös: Suomen voitossa dominoinut Urpo Sivula: ”Tällä pelipaikalla on pääasia, että sitä palloa tulee” – Keskitorjuja Sauli Sinkkonen ja Veljesten ykköshakkuri nauttivat kotikisoista ja joukkueen asenteesta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?