Koronatartunnat ovat laskussa myös Akaassa – Abit siirtyvät etäopetukseen

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina, että koronatartunnat ovat kääntyneet laskuun, vaikka sairaanhoitopiirin alue onkin edelleen leviämisvaiheessa. Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 123 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabin koronatesteistä on niin ikään laskussa. Se oli kuluneelta viikolta 2,1 prosenttia.

Akaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että myös Akaassa koronatartunnat ovat laskusuunnassa. Ilmaantuvuusluku oli tiistaihin 24.8. mennessä 85 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

– Aluehallintoviraston määräys tapahtumien henkilörajoituksista on voimassa kuluvan viikon ajan. Sairaanhoitopiiri tulee esittämään aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58§ perusteella joitain kokoontumisrajoituksia mutta turvavälipykälää 58d ei enää esitetä aluehallintoviraston jatkettavaksi syyskuussa, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee syksyllä kirjoittaville abiturienteille vapaa-ajalla omaehtoista karanteenia 10 vuorokauden ajan ennen kirjoituksia. Kunnissa voidaan mahdollistaa abeille myös etäopetusta ennen kirjoituksia.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen 3.–24.9. ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi. Samalla abeille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?