Toijalan Veturimuseon lättähatulla pääsee Humppilaan – Minkiölle ja Jokioisiin ajetaan kuusi museojunavuoroa

Jokioisten Museorautatiellä vietetään 21.8. museoradan 50-vuotisjuhlia ja Humppilasta ajetaan silloin kaikkiaan kuusi museojunavuoroa Minkiölle ja Jokioisiin.

Lauantaina 21. elokuuta voi Toijalassa kokea nostalgiaa, kun aikanaan ensimmäisenä museoitu lättähattu otetaan uudestaan yleisökäyttöön. Vaunu on ollut Toijalan Veturimuseossa vuodesta 1984. Jokioisten Museorautatiellä vietetään kyseisenä päivänä museoradan 50-vuotisjuhlia ja Humppilasta ajetaan silloin kaikkiaan kuusi museojunavuoroa Minkiölle ja Jokioisiin. Koska kapearaiteinen rautatie vei aikanaan edelleen Forssaan, voi juhlapäivänä Jokioisilta matkustaa museobussilla edelleen Forssaan asti.

Yksityishenkilöt ostivat lättähatun Dm7 4216 VR:ltä syksyllä 1984 ja siitä tuli ensimmäinen yksityinen valtion rataverkolla liikennettä hoitanut museoyksikkö. Moottorivaunu sijoitettiin Toijalaan, mistä sillä ajettiin tilaus- ja retkijunia. Vaunu on edelleen Veturimuseossa Toijalassa ja nyt vuosien tauon jälkeen jälleen käyttökuntoisena.

Lättähattu lähtee 21.8. Toijalasta kello 9.05, 12.05 ja 15.45. Paluulähdöt ovat Humppilasta kello 10.38, 14.35 ja 17.05. Siinä välissä voi ”kappeeraiteisella” käydä vaikkapa Minkiöllä tai Jokioisilla. Lättähatun historiasta kerrotaan matkan aikana. Nostalgiamatkalle myydään lippuja ennen lähtöä Toijalan asemalaiturilla sekä myös junassa, maksu käteisellä. Korteilla voi maksaa koko matkan Museorautatien Humppilan asemalla. Koko reissu Toijalasta Jokioisille maksaa edestakaisin aikuisilta 30 euroa, lapsilta puolet. Toijalasta Minkiölle ja takaisin pääsee 25 eurolla.

Junissa tulee käyttää kasvomaskeja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?