Kuntaministerin pääohje kunnille: ”Valtio ei jätä kuntia yksin, kuntien rahoituspohja vahvistetaan”

Kuntaministeri Sirpa Paatero korostaa, ettei vielä ole ratkaisuja eikä tarkkoja malleja, joilla uudenlaisten kuntien taloudellista rahoituspohjaa vahvistetaan. Paateron mielestä kuntien on syytä tarkastella asukasmääräänsä ja sen kehittymistä. Hänen mielestään uudenlaisten kuntien on rakennettava strategiansa 20 tai 30 vuoden näkymällä, ei vain tuudittautumalla tähän aikaan. (Kuva: Valtioneuvosto)Sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelunsa valtiolle siirtävät kunnat ovat uuden edessä. Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) kannustaa kuntia asettamaan tähtäimensä 20 tai jopa 30 vuoden päähän ja suunnittelemaan realistisesti tulevaisuutensa pitkällä aikavälillä. Paatero on vakuuttunut siitä, että suuri osa 309 kunnasta selviää hyvinvointialueiden synnyttämästä murroksesta. Hänen mukaansa kuntien vahvuutena on niiden joustavuus.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.