Viiala-Lehti 40 vuotta sitten: Keskustan koulu keväällä 30-vuotias

Torstaina 13. elokuuta

Keskustan koulu keväällä 30-vuotias

Koulut avaavat jälleen kesän jälkeen ovensa, ja ensi maanantaina alkaa peruskoululaisten ja lukiolaisten arkinen aherrus. Paljon ei Keskustan ala-asteella ole muutoksia ensi vuodeksi odotettavissa, kun kehystuntikokeilukaan ei Viialassa toteutunut. Ainoastaan kansalaistaidossa ja ympäristöopissa on tulossa muutoksia, kun uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön.
Arkiseen koulutyöhön mahtuu kuitenkin pientä piristystä, sillä Keskustan koulu täyttäåä keväällä 30 vuotta, ja tätä merkkipaalua juhlistetaan järjestämällä koululla 30-vuotistapahtuma. Myös Viialan kunnan juhlavuosi aiotaan ottaa huomioon opetuksessa. Viialan kunta täyttää keväällä 50 vuotta.

Nuoriso vailla tiloja

Vaikka Viialassa ei voi sanoa olevan mitään nuoriso-ongelmaa isojen paikkakuntien malliin, ei nuoriso-ongelman puuttuminen merkitse sitä, etteikö nuorisolla olisi ongelmia. Ilta illan jälkeen samat nuoret kokoontuvat Keskuskadun varteen näennäisesti ilman päämäärää.
– Ei ole muutakaan paikkaa, tuumii Eija, joka istuu vastapäätä sosiaalitoimistoa ja odottaa kaveriaan.

Ammattikoulu aloitti

Normaalin pituisella työpäivällä aloitti Viialan ammattikoulun keittäjälinja lukuvuotensa viime maanantaina.
– Eipä ole ajeteltu lintsailla, naurahti keittäjälinjan ensimmäisen vuosikurssin opettaja Irmeli Paavola.
Viialan ammattikoulussa sekä keittäjä- että levyseppähitsaajalinjuan ensimmäiselle vuosikurssille oppilaita ilmaantui 18 eli täysi määrä kummallekin. Myös laitoskeittäjälinja kokosi jälleen tarvittavan joukon innokkaita. Mukaan on tulossa 13 oppilasta.

Liput hulmuamaan

Viialan markkinatapahtuman johdosta Viialan Kunnanhallitus ja Viialan Yrittäjät toivovat kunnassamme yleisesti liputettavan markkinapäivinä perjantaina ja lauantaina 14. ja 15.8.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?