Pirkanmaan koronaluvuissa uusi ennätys – Tartuntoja saadaan nyt erityisesti kotipiiristä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa. Viime viikon aikana tartuntaluvuissa tehtiin jälleen uusi ennätys, 559 tartuntaa. Koronan ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on 200 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa tehdyistä testeistä oli 5,3 prosenttia viikolla 31.

Tartuntoja saadaan nyt erityisesti kotipiiristä, ja sairastuessaan jo karanteenissa olevien osuus on kasvanut. Kolmasosa sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa. Tämä antaa toivoa, että tartuntojen leviäminen voisi olla tasaantumassa, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Rokotukset etenevät Pirkanmaalla mallikkaasti. Ensimmäisen rokotteen on saanut 68 prosenttia pirkanmaalaisista, ja 37 prosenttia on saanut molemmat annokset.

Kaikista viime viikon tartunnoista yli puolet tuli samasta taloudesta, 220 tapausta. Tuttavien tapaamisista tuli 68 tartuntaa ja työpaikoilta kaikkiaan 20 tartuntaa useasta eri työpaikasta. Harrastuksista tuli 27 tartuntaa, yksityisistä juhlista 12 tartuntaa, ravintolasta, baarista tai yökerhosta yhdeksän tartuntaa ja yleisötapahtumista seitsemän tartuntaa. Päiväkodista saatiin kaksi tartuntaa. Ulkomaisia tartuntoja oli 39.

Maskin käyttö koulujen tärkeimpiä terveysturvallisuustoimia

12─15-vuotiaiden rokotukset ovat jo alkaneet osassa kunnista.

─ On ilahduttavaa, että niin monet nuoret ovat ilmaisseet aikeensa ottaa rokotus, johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo.

Rokotusten ohella kirurgisten suu-nenäsuojusten ahkera käyttö kuuluu koulujen tärkeimpiin terveysturvallisuustoimiin. Suojaimia suositellaan yli 12-vuotiaille.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?