Koronarokotusten ajanvaraus Akaassa on avattu 12–15-vuotiaille

12–15-vuotiaiden rokottaminen tapahtuu Akaassa ensisijaisesti kouluterveydenhuollossa. Kuva: Akaan kaupunki

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita 9.8.2021 alkaen.

12–15-vuotiaiden rokottaminen tapahtuu Akaassa ensisijaisesti kouluterveydenhuollossa, mutta rokotusajan voi varata myös jättämällä yhteydenottopyynnön sähköisen Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse 040 335 3071 maanantaista perjantaihin kello 8.00–10.30.

Kouluterveydenhoitajat tiedottavat rokotusten käynnistymisestä koulujen alkamisen jälkeen.

Alaikäinen voi itse päättää

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, mikäli terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus.

THL:n suostumuslomakkeen voi tulostaa tästä linkistä.

Ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät yli 12-vuotiaille

Akaan kaupunki järjestää ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät yli 12-vuotiaille. Ajankohdat ovat tiistai 10.8.2021 kello 12–15 ja perjantai 13.8.2021 kello 8–11. Rokotuspaikkana toimii entinen lääkärin vastaanotto Toijalan vanhan terveysasemalla (2. krs) osoitteessa Akaantie 2, 37800 Akaa.

Näinä ajankohtina 16 vuotta täyttäneet voivat tulla ottamaan ensimmäisen koronarokotteen ilman ajanvarausta. 12–15-vuotiaat voivat tulla rokotukselle ilman ajanvarausta joko huoltajan kanssa tai huoltajien allekirjoittaman lupalapun kanssa.

Rokotukseen tulijoita kehotetaan ottamaan mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus asioinnin nopeuttamiseksi. Varauduthan siihen, että saatat joutua odottamaan rokotusvuoroasi myös ulkona.

Lisätietoja: www.akaa.fi/korona

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?