PIRKANMAAN HYVINVOINTIALUE PYKÄTÄÄN KASAAN 17 KUUKAUDESSA: Jokaisella kunnalla on tietojenkeruussa kriittisen vastuullinen rooli

Pirkanmaan hyvinvointialue rakennetaan toimintavalmiuteen 17 kuukauden aikana. Sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala (vas.) ja hallinnon rakentamisesta vastaava muutosjohtaja Jukka Alasentie korostavat, että jokaisella 23 kunnalla on kriittisen tärkeä tehtävä käsissään. Niiden on kerättävä kaikki tiedot vastuullisesti ja kattavasti, jotta Pirkanmaan hyvinvointialue saa valtiolta oikeansuuruisen rahasumman toimintaansa. (Kuva: Matti Pulkkinen)Jokaisella Pirkanmaan 23 kunnalla on keskeinen osa Suomen suurimman hyvinvointialueen luomisessa maakuntaan. Muutosjohtajat Jukka Alasentie ja Jaakko Herrala teroittavat, että lähtölukujen on oltava eksaktisti oikein, koska niiden perusteella valtio antaa rahat vuonna 2023 aloittavalle Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Alasentie ja Herrala kannustavat kansalaisia kiinnostumaan ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävistä aluevaaleista, joissa Pirkanmaan aluevaltuustoon valitaan 79 päättäjää. Valittavien aluevaltuutettujen harteilla on huikea kahden miljardin euron talousarvio.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.