Aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle – Uudet rajoitukset tulevat todennäköisesti voimaan ensi viikolla

Pirkanmaan koronatilanne on huonontunut nopeasti runsaan viikon aikana, ja maakunta siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 20. heinäkuuta.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli 27. heinäkuuta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa, kertoo aluehallintoviraston (avin) tiedote 28. heinäkuuta.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi valmistelee kokoontumisrajoituspäätöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Pirkanmaan epidemiatilanne on nopeasti huonontunut, ja alue on alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan lähellä leviämisvaihetta.

Ennen kokoontumisrajoituksen lopullisesta sisällöstä päättämistä, aluehallintovirasto on pyytänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä (PSHP) tarkentavaa asiantuntijalausuntoa epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista.

Päätös tulee noudattamaan voimassa olevaa kansallista ohjausta kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksista. Päätöksen sisältö tarkentuu lähipäivinä PSHP:n asiantuntijalausunnon jälkeen.

Päätös tulee todennäköisesti voimaan torstaina 5. elokuuta, ja se on voimassa 29. elokuuta saakka. Päätöksestä tiedotetaan erikseen.

– Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituspäätökset tartuntatautilain mukaan vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi, tiedotteessa muistutetaan.

Yksi kommentti

  1. Timo Vepsäläinen

    Esiin toiveen Toijalan S-marketilla. Ykköskassaa vastapäätä on pikakassa. Jonot kummankin kassan kohdalla ovat siedettävän etäällä toisistaan, mutta…pikakassojen jonopaikalle on hyväksi nähty asettaa kyltti ”pikakassa”. Kun kyltin kiertää tulee koukanneeksi ykköskassan jonon kautta. Sain esittää toiveen, toiveeksi jäi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?