Akaassa luovutetaan verta aktiivisesti – Heinäkuun verenluovutus houkutteli paikalle myös seitsemän ensiluovuttajaa

Akaassa on ollut tänä kesänä tiuhaan verenluovutusmahdollisuuksia. Tämä kuva on 22. kesäkuuta järjestetystä verenluovutuksesta. Kuva: Veripalvelu.

Akaassa järjestettiin jo toinen verenluovutus alle kuukauden sisään, kun luovuttajapedit aseteltiin Akaan seurakuntatalon yläsaliin keskiviikkona 14. heinäkuuta.

Edellinen Akaan verenluovutustilaisuus 22. kesäkuuta oli menestys 67 luovuttajallaan, ja myös heinäkuun tilaisuudessa verta luovutti merkittävä joukko ihmisiä.

– Heinäkuun 14. päivä luovuttajia rekisteröityi 59, ja uusia luovuttajia oli seitsemän, kertoo verenluovutuksen yhdyshenkilö Helena Lampinen SPR:n Akaan osastosta.

Lampisen mukaan verenluovutustilaisuuksia järjestetään tyypillisesti noin kahden kuukauden välein. Tahti on ollut Akaassa vauhdikkaampaa siksi, että alueen luovutustilaisuuksiin on oltu Veripalvelussa tyytyväisiä.

– Akaa on ollut nyt niin sanotusti tapetilla, koska täällä luovutustilaisuudet ovat olleet melko hyviä. Yleensä tilaisuuksiin toivotaan noin 50:tä luovuttajaa, Lampinen valottaa.

Seuraava verenluovutustilaisuus järjestetään Akaassa 24. elokuuta. Lampinen toivoo, että tähänkin tilaisuuteen riittää innokkaita luovuttajia.

– Myös miehet, jotka kävivät kesäkuun tilaisuudessa luovuttamassa, pääsevät näin elokuun lopussa taas luovuttamaan, Lampinen vinkkaa.

Elokuun verenluovutustilaisuus järjestetään tuttuun tapaan Akaan seurakuntatalolla osoitteessa Sontulantie 1 ja aikavälillä 14.00–18.30.

Lue myös:

Verenluovutustilaisuus Akaan seurakuntatalolla oli menestys – Kaksi seuraavaa tilaisuutta jo sovittu (4.7.2021)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?