Koronapandemia on muuttanut isot kansainväliset konventit verkkotapahtumiksi – Akaan Jehovan todistajat osallistuvat nyt toistamiseen virtuaaliseen konventtiin

Muun muassa tältä näyttää tavanomaiseen tyyliin järjestetty konventti eli Jehovan todistajien kesätapahtuma. Nyt ympäri maailmaa järjestettävät konventit korvataan toistamiseen isolla verkkotapahtumalla. Kuva on Tampereen Messu- ja urheilukeskuksesta. Kuva: Jouni Pystö.

Jehovan todistajat järjestävät maailmanlaajuisen ”Usko antaa voimaa!” -virtuaalitapahtuman kuuden viikonlopun aikana heinä-elokuussa. Jehovan todistajien tiedotteessa esitetyn arvion mukaan tapahtumaa tulee katsomaan noin 15–20 miljoonaa ihmistä sadoissa eri maissa.

Myös Jehovan todistajien Akaan seurakuntien jäsenet sekä heidän vieraansa katsovat ohjelmaa. Ennen ohjelmajaksojen katselua he myös tapaavat toisensa lyhyissä verkkokokouksissa.

Jehovan todistajat ovat pitäneet konventteja eli kesätapahtumia stadioneilla, teattereissa ja messukeskuksissa ympäri maailman jo vuodesta 1897 lähtien. Vuonna 2020 alkanut koronapandemia asetti yli satavuotisen perinteen uuden eteen, ja eri puolilla maailmaa järjestettävät konventit saivat uuden muodon yhtenä suurena verkkotapahtumana. Nyt sama tehdään toistamiseen.

Suomessa konventteja on pidetty esimerkiksi Helsingin Messukeskuksessa, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä Oulun Ouluhallissa.

Viime kesänä Akaassa asuvien Jehovan todistajien oli tarkoitus kokoontua suureen konventtiin Helsingin Messukeskukseen. Konventtiin odotettiin saapuvan noin 25 000 ihmistä Suomesta ja useista muista maista.

Virtuaalisen konventin ohjelma on jaettu kuuteen osaan. Niistä ensimmäinen julkaistiin 28. kesäkuuta Jehovan todistajien verkkosivustolla (jw.org). Kaikki ohjelmajaksot ovat vapaasti katsottavissa verkossa heti niiden julkaisemisen jälkeen.

Jehovan todistajien seurakunnat kautta maailman kutsuvat myös muita seuraamaan tämän virtuaalikonventin ohjelmaa. Verkkosivustolla ohjelma on ladattavissa tai katsottavissa ilmaiseksi, eikä seuraaminen vaadi kirjautumista tai rekisteröitymistä.

Koska Jehovan todistajien konventit ovat perinteisesti kolmipäiväisiä sisältäen aamu- ja iltapäivän ohjelmajakson, myös virtuaalinen konventti on jaettu kuuteen vastaavaan ohjelmajaksoon. Taulukko sisältää ohjelman julkaisupäivät ja seurakuntien ehdotetut katselupäivät. Taulukon tiedot: aluetiedottaja Ari Hämäläinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?