Akaan sankarihaudoilla kukkivat viime kesältä tutut puistoahkeraliisa sekä kyynelverenpisara

Kylmäkosken sankarihaudoilla käytetään Toijalan ja Viialan haudoista poikkeavaa kukkaa – kyynelverenpisaraa. Sen vierelle on istutettu myös hopeavillakkoa eli hopealehteä. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan sankarihaudoille tilattavien kukkien lajikkeet vaihtelevat yleensä vuosittain. Tänä kesänä sankarihaudoilla on kuitenkin päätetty jatkaa viime vuonna käytössä olleilla lajikkeilla, kertoo seurakuntapuutarhuri Paula Pastell.

Toijalan ja Viialan sankarihaudoilla kukkivat massaistutuksina puistoahkeraliisat. Puistoahkeraliisa todettiin Pastellin mukaan toimivaksi lajikkeeksi etenkin värimaailmansa puolesta. Lisäksi se juurtui penkkeihin hyvin.

Kylmäkosken sankarihaudoilla jatketaan kyynelverenpisaralla sekä hopeavillakolla eli hopealehdellä.

– Kyynelverenpisara sopii Kylmäkosken pieniin penkkeihin hyvin, Pastell näkee.

Seurakuntapuutarhuri Pastellilla on tapana kierrellä muiden paikkakuntien sankarihautoja hyvien ideoiden varalta. Akaan sankarihautojen kukkaloisto ei Pastellin mukaan kalpene paikkakuntavertailussa.

– Täytyy sanoa, että Akaa on ihan ykkösluokkaa, Pastell tokaisee.

Hoitohaudoilla jatketaan osittain viime kesältä tutuin kukin. Haudoilla on nyt sekä kesällä 2020 käytössä ollutta vaaleanpunaista (Tophat Pink) maisemabegoniaa että uutta tummanpunaista (Florencio Red) maisemabegoniaa.

Lue myös:

Työntekijät saavat kehuja Akaan hautausmaiden kukkaloistosta – Seurakuntapuutarhuri Paula Pastell: ”Onnistumisen tunne on mukava” (18.7.2020)

Toijalan sankarihautojen puistoahkeraliisat ovat näyttäviä. Seurakuntapuutarhuri Paula Pastellin mukaan Akaan sankarihaudat eivät kalpene vertailussa toisten paikkakuntien sankarihautoihin. Kuva: Oona Eskeli.

Puistoahkeraliisaa Toijalan sankarihaudoilla. Kuva: Oona Eskeli.

Kyynelverenpisara sopii Kylmäkosken pieniin penkkeihin seurakuntapuutarhurin mukaan hyvin. Kuva: Oona Eskeli.

Kyynelverenpisaraa Kylmäkosken sankarihaudoilla. Kuva: Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?