Sivistyslautakunta vastasi nuorisovaltuuston aloitteeseen antamalla Akaan lukiolle vapaat kädet koeviikkojen suhteen

Akaan sivistyslautakunta vastasi 10. kesäkuuta pitämässään kokouksessa nuorisovaltuuston aloitteeseen koskien Akaan lukion koeviikkojen palauttamista. Keväällä jätetyssä aloitteessaan nuorisovaltuusto esittää, että koeviikot otettaisiin Akaan lukiossa käyttöön syksystä 2021 alkaen. Akaan lukiossa luovuttiin koeviikoista lukuvuonna 2015–2016 osana kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa. Koeviikoista luopuminen sai jo tuolloin osakseen vastustusta silloiselta nuorisovaltuustolta sekä lukion opiskelijakunnan hallitukselta. Nuorisovaltuusto perustelee esitystään koeviikkojen palauttamisesta Akaan lukion opiskelijoille marras-joulukuussa 2020 teettämänsä kyselyn tuloksilla. Kyselyyn vastanneista opiskelijoista 79,5 prosenttia oli koeviikkojen käyttöönoton kannalla. Lisäksi nuorisovaltuusto toteaa aloitteessaan, että koeviikkojen noin kolme tuntia kestävät kokeet ovat hyvä tapa harjoitella ylioppilaskokeiden tekemistä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.