Poliisi valvoo juhannusliikenteessä tehostetusti nopeuksia, ohituksia ja etäisyyksiä – Vesillä pyritään vähentämään ruorijuopumuksia

Sisä-Suomen poliisi valvoo liikennettä tehostetusti eri tieosuuksilla juhannuksen aikana 24.-27. kesäkuuta. Juhannuksen aikaan liikenteessä on tavanomaista enemmän liikkujia.

– Valvomme meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki poliisin tiedotteessa.

Juhannusvalvontaa tehdään tieliikenteen lisäksi vesillä. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä.

– Vesillä hukkuneista lähes kaikki olisivat pelastuneet, mikäli olisivat käyttäneet pelastusliivejä ja olisivat olleet selvin päin. Nautitaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja selvinpäin sekä pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme, Näkki muistuttaa.

Päihtyneet kuljettajat aiheuttavat vaaratilanteita liikenteessä

Sisä-Suomen poliisi ilmaisee tiedotteessaan olevansa huolestunut liikenteessä tapahtuneista liikenneonnettomuuksista ja rattijuopumusten määrästä. Liikenneonnettomuuksissa on tänä vuonna menehtynyt Sisä-Suomen alueella 13 henkilöä. Viime vuonna samaan aikaan menehtyneitä oli 9 henkilöä.

– Kenenkään ei pidä tarttua rattiin päihteiden vaikutuksen alaisena eikä mennä päihtyneen kuljettajan kyytiin. Mikäli havaitset päihtyneen henkilön liikenteessä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen, kehottaa ylikomisario Jari Näkki.

Poliisi muistuttaa, että pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Useampana peräkkäisenä päivänä käytetty alkoholi saattaa vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja välttämättä tiedosta omaa tilaansa. Tapauskohtaisesti promilleja voi olla veressä vielä paljonkin.

Poliisi valvoo juhannuksen aikaan normaalisti myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Juhannus onkin poliisille kiireistä aikaa, ja lämmin sää useimmiten lisää poliisin tehtävämääriä.

– Olemme varautuneet kiireisiin päiviin koko Sisä-Suomen alueella, toteaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?