Forum Akaa: Virtuaalikauppaa on monenlaista – Yhteistä jokaiselle on myöhässä mukaan lähteneiden hukkaan heitetyt rahat

Juha Leinivaara.

Wincapitan valuuttakauppa ja OneCoinin kryptovaluutta. Takuuvarmoiksi luvatuilla rikkauksilla on monta nimeä. Vaikeat ajat tekevät maaperän otolliseksi uusille vastaaville yrityksille.

Ajoissa mukaan lähteneillä on uskomaton tilaisuus päästä tienaamaan. Se mitä myydään, vaihtelee aina silloisen pyramidihuijauksen mukaan. Itse tuotteella ei ole mitään väliä. Tärkeintä on, että on vain jotain myytävää.

Tällä periaatteella muun muassa OneCoin lupaili luovansa kryptovaluutan. Mukaan lähteneille myytiin kovalla hinnalla ”koulutuspaketteja”. Pakettien materiaalit on lähes poikkeuksetta kopioitu ilmaiseksi luettavista lähteistä.

Entäpä jos sinulle tarjottaisiin tilaisuutta ostaa kaupunki? Ja tienata rahaa! Se on mahdollista Earth 2 pelissä.

Siinä Maan digitaalinen kopio jaetaan 10 x 10 metrin neliöihin. Näihin neliöihin myydään omistusoikeutta. Earth 2 kartalla maaseudun neliöt ovat halvimpia. Isojen kaupunkien keskustasta ostetut neliöt ovat tietenkin arvokkaampia. Kysyntä vaikuttaa hintoihin kuten oikeilla kiinteistömarkkinoilla.

Earth 2 välttää hienosti pyramidi- ja ponzihuijausten määritelmät. Kyseisiä huijauksia vastaan tarkoitetut lakipykälät eivät päde. Earth 2 kaupoissa ei tarvita uusia värvättäviä, kuten pyramidihuijauksissa. Nykyisten käyttäjien on vain laitettava lisää rahaa sisään markkinoille. Jokaisen osallistujan etuna olisi, että markkinoille tulee lisää ostajia. Siksi nykyiset pelaajat yrittävät värvätä mukaan lisää pelaajia, mutta nykyiset pelaajat eivät saa suoraa rahallista hyötyä värväämistään pelaajista.

Ponzi-huijauksesta ei ole kyse, sillä Earth 2 on oikea digitaalinen markkinapaikka. Sellaisia löytyy useista eri videopeleistä.

Kauppaa pyörittävä Earth 2 ei voi koskaan hävitä rahaa. Hinta voi laskea olemattoman kysynnän takia, mutta Earth 2 ei itse maksanut niistä mitään. Hintojen lasku vie varallisuutta pelkästään pelaajien kukkaroista.

Earth 2:n nerous piilee siinä, ettei se myy kiinteistöjä. Se myy pelkästään digitaalista valuuttaa, jolla pelaaja ostaa kiinteistöjä pelissä.  Peliin saapuva ei koskaan osta suoraan rahallaan ruutuja. Pelissä ostetaan edollar-valuuttaa. Tällä digivaluutalla hankitaan ruutuja.

Earth 2 verottaa jokaisesta pelaajien välisestä kaupasta pienen osuuden. On mahdollista myös nostaa edollareita takaisin euroiksi. Jokaisesta pelistä ulosvedetyn edollarin kohdalla pelifirma maksaa takaisin 10 prosenttia pienemmän summan.

Lupaukset mahdollisuuksista tienata oikeaa rahaa digitaalisella kiinteistökaupalla ovat totta. On täysin mahdollista nostaa pelistä pois enemmän rahaa kuin laittoi sisään. Sääntöjen takia joku muu pelaaja menettää rahojaan. Peliä pyörittävä firma ei voi kärsiä tappioita.

Rikastuminen on helpointa niille, jotka lähtevät aikaisin mukaan. Ensimmäisenä neliöitä ostanut saa ne halvimmalla hinnalla. Keinottelun ansiosta seuraava omistaja joutuu välikädeksi. Siksi kupletin juonen tajunneet yrittävät löytää vastaavia pelikauppoja muualta.

Uusia pelaajia yritetään houkutella aivan samanlaisiin virtuaalikauppoihin. Mars Genesis, Planet IX, MetaEarth ja moni muu virtuaalinen kartta tarjoaa mahdollisuuden ostaa niistä digitaalista tonttia. Yhteistä jokaiselle on myöhässä mukaan lähteneiden hukkaan heitetyt rahat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?