Poikapoppoo vierailee Toijalan Markkinoilla joka kerta lakun ja pelien perässä – Katso kuvat markkinaperjantailta

Markkinoiden tunnelma oli edellisten toteutuskertojen mukaista. Kuva: Oona Eskeli.

Toijalan Markkinat teki paluun koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen Toijalan keskustassa tänään perjantaina.

Markkinoiden järjestäminen oli mieluisa uutinen sekä markkinakävijöille että -myyjille, ja markkinameininki vaikutti silmämääräisesti arvioituna edellisten toteutuskertojen mukaiselta.

Eroavaisuuksina aikaisempiin markkinoihin olivat muun muassa tavanomaista vähäisempi määrä lavaohjelmaa ja pienempi markkina-alue sekä siellä täällä havaitut käsidesipullot ja kasvomaskit.

Markkinoiden perjantain lavaohjelmaan kuului avauspuheen ja Vuoden Akaalaisen julkistamisen lisäksi muun muassa musiikkiesitykset Tero Kupariselta sekä Joonas Mäkisen ja Matti Kotipuron muodostamalta duolta.

Veijo Lindman Heinolasta saapui Toijalan Markkinoille myymään metrilakua ja muita makeisia. Myyntimahdollisuudet ovat olleet Lindmanille rajallisia koronan vuoksi. Kuva: Oona Eskeli.

Puolitoista vuotta piinaa

Tieto Toijalan Markkinoiden toteutumisesta toi makeismyyjä Veijo Lindmanin ensimmäistä kertaa Akaaseen. Se, että kauppa kävi jälleen, tuntui heinolalaisesta Lindmanista hyvältä, sillä lakujen ja muiden karkkien myynti ilman tapahtumia on erittäin vaikeaa.

– Nämä ovat minulle ensimmäiset markkinat tänä vuonna, ja tässä on muutenkin pian puolitoista vuotta oltu hirressä.

Puoliltapäivin perjantaina Lindman arvioi olevansa ihan tyytyväinen myyntiin mutta totesi, että asiakkaita olisi voinut olla enemmänkin.

– Näyttää siltä, että väkeä olisi vähän. En tiedä, onko ihmisillä koronapelkoa vai onko alue vaan niin iso, että väki hajautuu, mies pohti.

Veeti Heikkinen (vas.), Nooa Silmonen, Eetu Rahikkala, Casimir Majalahti (alh.), Nooa Kulmala ja Valtteri Sinkkonen tekivät perinteisen markkinavisiittinsä hyvillä fiiliksillä. Kuva: Oona Eskeli.

Perinteen äärellä hyvillä fiiliksillä

Iloinen poikapoppoo – Veeti Heikkinen, Nooa Silmonen, Eetu Rahikkala, Casimir Majalahti, Nooa Kulmala ja Valtteri Sinkkonen – saapui markkinoille hyvillä fiiliksillä hakemaan lakua sekä pelaamaan pelejä.

Pojat kertoivat käyvänsä markkinoilla joka vuosi, ja nimenomaisesti lakritsin ja pelien perässä. Esimerkiksi ohjelmalavan tarjonta ei poikia kiinnosta. Menestys markkinoiden eri peleissä on ollut poikien mukaan vaihtelevaa, ja se kannustaa osaltaan jokavuotiseen osallistumiseen.

Kaksipäiväiset markkinat jatkuvat huomenna lauantaina. Lauantain ohjelmassa on muun muassa Akaan Seudun kuntavaalipaneeli.

Markkinoiden järjestämisestä vastaa Lions Club Toijala.

Markkinat täytti Toijalan torin ja lähialueet perjantaista alkaen. Tämän vuoden markkina-alue oli tavanomaista pienempi. Kuva: Oona Eskeli.

Markkina-alueelle sijoitetut käsidesipullot muistuttivat koronapandemiasta. Kuva: Oona Eskeli.

Markkina-alue jatkui Valtatielle saakka. Kuva: Oona Eskeli.

Tero Kuparinen esiintyi markkinoilla perjantaina puoliltapäivin. Kuva: Oona Eskeli.

The Voice of Finland -ohjelman uusimmalta tuotantokaudelta tuttu Joonas Mäkinen (vas.) esiintyi markkinoilla yhtyetoverinsa Matti Kotipuron kanssa. Mäkisen mukaan soittaminen hieman isommalle yleisölle oli kivaa ja keli mitä mainioin. Kuva: Oona Eskeli.

Joonas Mäkisen ja Matti Kotipuron esiintyminen kiinnosti markkinakansaa. Kuva: Oona Eskeli.

Viime vuonna Vuoden Akaalaiseksi valittu Akaan Tuunauspaja edusti tämän vuoden markkinoilla telttapaikalla. Teltalla oli muun muassa mahdollista osallistua auton arvontaan. Kuva: Oona Eskeli.

Kuva: Oona Eskeli.

Kuva: Oona Eskeli.

Kuva: Oona Eskeli.

Kuva: Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?