Suomi-rata Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Timo Kohtamäki: ”Tehokas raideliikenne vahvistaa ison maan elinvoimaa ja kilpailukykyä”

Muun muassa Akaa, Kangasala, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Tampere ja Ylöjärvi ovat mukana Suomi-rata Oy:ssä, jonka tehtävänä on toteuttaa Helsingin ja Tampereen välisen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkevan raideyhteyden raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Toimitusjohtaja Timo Kohtamäki lupailee, että historiallisen hankkeen esiselvitys valmistuu rivakasti. Tarkoitukseen on varattu aikaa puolitoista vuotta, mutta Kohtamäki odottaa, että valmista on jo aiemmin. (Kuva: STT-Lehtikuva)Suomi-rata Oy:n toimitusjohtajaksi valittu Timo Kohtamäki vastaa siitä, että historiallisen ratahankkeen suunnittelu saadaan maaliin. Kohtamäki lupailee, että projektin esiselvitys valmistuu noin puolessatoista vuodessa, mieluummin etupainotteisesti. Infrahankkeista mittavan kokemuksen hankkinut Kohtamäki korostaa avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkitystä tehtävän jokaisessa vaiheessa ja jokaisessa asiassa. Kohtamäki arvioi, että yhtiö keskustelee tulevana syksynä omistajiensa kanssa tahtotilasta ja vaihtoehdoista.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.