Kolme vinkkiä puutarhakalusteiden valintaan

Kuva: Nelli K. @ www.nellik.fi/

Puutarha, terassi ja parveke ovat varsinkin kesäisin luonnollisia jatkeita sisätiloille. Pienilläkin hankinnoilla kaikista näistä tiloista on helppo sisustaa monipuolinen alue juuri omiin tarpeisiin. Piha voi toimia esimerkiksi kesäkeittiönä ja mukavana rentoutumispaikkana, jossa on kiva viihdyttää myös vieraita.

Pihalle ei kuitenkaan kannata ostaa mitä tahansa kalusteita. Alla on Preeco.fi verkkokaupan vinkit toimivien ulkokalusteiden valintaan.

1. Mieti mitä kaikkea pihalla halutaan tehdä

Ulkotilan sisustuksen suunnittelu kannattaa aloittaa pohtimalla mitä kaikkea tilan tulisi mahdollistaa. Kun suunnitelma ja halutut tuotteet ovat selkeänä mielessä, on paljon helpompi lähteä ostoksille verkkokauppoihin.

Selkeä ostoslista auttaa myös tilaamaan kaikki halutut kesäkalusteet (linkki: https://preeco.fi/13-kesakalusteet ) kerralla. Varsinkin verkkokaupasta tilatessa säästää selvää rahaa kuljetuskuluissa, kun tuotteet tuodaan yhdellä kertaa. Preeco.fi verkkokaupasta saat tilauksellesi kotiinkuljetuksen hintaan 9,95 €, tilasitpa kuinka paljon tuotteita tahansa.

Kun haluat pihasta tai terassista rentouttavan paikan saattaa ulkosohva, aurinkosänky tai aurinkotuoli riittää. Näiden lisäksi kannattaa kuitenkin miettiä myös tarvitsetko tilaan esimerkiksi aurinkovarjon, jonka alle voi piiloutua hieman varjoisampaan paikkaan.

Kesäisin pihalla on myös erittäin mukava ruokailla. Kunnon kesäkeittiö tarvitsee ruoantekolaitteiden lisäksi kunnon ruokailuryhmän, joka kestää ulkona koko kesän. Paviljongin avulla ruokailutilasta voidaan nauttia myös pienellä sateella, ja se suojaa myös tuulelta, auringolta ja taivaalta tippuvalta roskalta.

Täydellistä rentoutumista hamuavien kannattaa suunnata Preecon ulkoporeallasosastolle, josta löytyy kaikkiin budjetteihin ja tiloihin sopivat ulkoporealtaat (linkki: https://preeco.fi/721-ulkoporeallas ).

Tässä vain muutamia mahdollisuuksia ulkotilojen käyttöön, mutta piha voi mahdollistaa paljon muutakin, joten hetki kannattaa uhrata asian pohtimiseen.

2. Tilan mittaaminen on tärkeää

Tilasta kuin tilasta saa helposti viihtyisän ja käytännöllisen, kun sinne valitsee sopivan kokoiset kalusteet.

Liian suuret kalusteet vievät paljon tilaa, ja saattavat tukkia kulkureittejä. Pienemmällekin terassille kuitenkin mahtuu usein yllättävänkin tilava sohvaryhmä. Liian pienet kalusteet rajoittavat istumatilaa, ja terassi ja parveke vaatii enemmän täytettä, jotta tilasta saadaan viihtyisä ja kotoisa.

Tilan mittaamisen lisäksi kannattaa miettiä kuinka paljon istuma- tai ruokailutilaa tarvitaan, jotta kukaan ei jää ilman paikkaa.

3. Kalusteiden materiaali

Materiaalivalinoilla voidaan vahvasti vaikuttaa kalusteiden ulkonäköön, mutta kannattaa huomioida, että materiaalit vaikuttavat myös kalusteiden käyttöikään ja helppohoitoisuuteen.

Puukalusteet ovat klassinen valinta ja sopivatkin mainiosti katettuihin tiloihin. Riippuen tuotteen viimeistelystä puutuotteilla on kuitenkin suhteellisen marginaalinen käyttöikä, ja niitä voi joutua huoltamaan jopa vuosittain, jotta ne säilyisivät uuden veroisina.

Nykyinen trendi puutarhakalusteissa on polyrottinki ja nonwood. Polyrottingista voidaan valmistaa luonnollisen näköistä punosta, joka muistuttaa erehdyttävästi oikeaa rottinkia. Polyrottinkikalusteiden etuna on kuitenkin, että ne selviävät pihalla vaikka ympärivuoden, eivätkä mene huonoksi sateessa tai auringonpaisteessa.

Nonwoodia, tai polywoodia, käytetään usein puutarhapöytien valmistuksessa, ja yhä useammin myös osana modernien ulkosohvien valmistusta. Kuten polyrottinkikalusteetkin, myös polywoodkalusteet säilyvät pihalla säässä kuin säässä, ja ne on helppo puhdistaa vaikka puutarhaletkulla.

Jauhemaalattujen alumini- tai teräsrungon ansiosta näistä kalusteista saadaan todella kestäviä ja huoltovapaita tuotteita. Voit siis nauttia kesästä huoletta.

Puutarha on koko perheen kuntoilupaikka

Niin kuin edellä on jo mainittu, piha mahdollistaa todella paljon mahdollisuuksia, myös asioita, joita ei tulisi edes miettineeksi. Kovin harva tarttuu mahdollisuuteen tehdä pihastaan toimivaa kuntoilupaikkaa (https://keventajat.fi/liikunta/leikkipuistot-kuntoilupaikkoina/ ), joka tarjoaa myös nuorille mahdollisuuksia liikkumiseen.

Useiden lenkkipolkujen, puistojen ja liikuntapaikkojen läheisyyteen on nykyään rakennettu erinomaisia ulkosaleja, joissa kaikenikäiset ja -tasoiset pääset treenaamaan myös lihaskuntoa. Pienellä budjetoinnilla vastaavia laitteita saa myös kotipihalle.

Erilaiset dippitelineet (linkki: https://gorillasports.fi/dippiteline ) ovat erinomaisia kuntoilulaitteita pihalle. Esimerkiksi voimatorni mahdollistaa useita ulkoliikuntapaikoilta tuttuja liikkeitä. Voimatornissa on yhdistettynä leuanvetotanko, dippitelineet ja vatsalihaslaite, ja jotkin malleista sisältävät myös punnerruskahvat. Voimatorni mahdollistaa siis helposti ylä- ja keskivartalotreenin.

Kehonpainoharjoitteluun on helppo päästä sisään, eikä se vaadi suurta rahallista panostusta. Jos liikkeet alkavat tuntua liian helpoilta, voi harjoituksen intensiteettiä nostaa esimerkiksi painoliivin (linkki: https://gorillasports.fi/painoliivit ) avulla.

Painoliiviä voidaan helposti käyttää myös normaalissa arkisissa askareissa, jolloin esimerkiksi ruohonleikkaamisesta, puutarhahommista tai imuroinnista saa enemmän hyötyä myös kunnolle.

Pihalle on tietenkin oleellista valita hyvin säätä ja kulutusta kestäviä kuntosalilaitteita, varsinkin jos niitä on tarkoitus säilyttää siellä ympärivuotisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?