Koronarokotuksiin pääsevät Akaassa nyt kaikki yli 50-vuotiaat – Uusia ikäryhmiä saatetaan ottaa rokotukseen nopeallakin aikataululla

Koronarokotteita aletaan antamaan Akaassa nyt myös yli 50-vuotialle kuntalaisille.

Akaan terveydenhuollosta tiedotetaan, että koronarokotusten ajanvaraus on avattu nyt kaikille yli 50-vuotiaille akaalaisille ja urjalalaisille. Samalla Akaassa käynnistettiin koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus. Riskiryhmiin kuuluvien ihmisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Rokotteiden saatavuus on parantunut, joten uusia ikäryhmiä saatetaan ottaa rokotusten piiriin nopeallakin aikataululla. Tämän vuoksi Akaan terveydenhuolto ilmoittaa uuteen ryhmään siirtymisestä pääosin Akaan verkkosivuilla, digilehdissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Akaassa ja Urjalassa, joiden tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Sähköinen ajanvaraus otettiin käyttöön torstaina 6.5.2021

Akaan kaupungin terveyspalveluissa otettiin torstaina 6. toukokuuta käyttöön sähköinen ajanvarausjärjestelmä. Varauksen pääsee tekemään vahvalla tunnistautumisella. Riskiryhmiin kuuluvat varaavat rokotusaikoja edelleen joko Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus on osa Akaan ja Urjalan uusia eTerveyspalveluita, joiden käyttö laajenee myöhemmin lääkäreiden ja hoitajien vastaanotoille sekä neuvoloihin ja fysioterapiaan. Sähköisen ajanvarauksen käyttöönotosta tiedotetaan, kun se on ajankohtaista.

Ajanvaraus ajoittain ruuhkautunut

50-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat varata aikoja sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta, Klinik 24h-asioinnin kautta tai numeroista 040 335 3071 ja 040 335 3072 kello 8–12.

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat alle 50-vuotiaat varaavat ajat Klinik 24h-asioinnin kautta tai numeroista 040 335 3071 ja 040 335 3072 kello 8–12. Riskiryhmiin kuuluvat eivät voi varata aikaa eTerveyspalveluiden kautta.

Sekä Klinik 24h-asioinnin ajanvaraus että puhelinajanvaraus ovat ajoittain ruuhkautuneet, joten pitkiin odotusaikoihin kannattaa varautua.

Aikaa rokotukseen varatessa kannattaa tutustua valmiiksi, kuuluuko rokotukseen hakeutuva käynnissä oleviin rokotusryhmiin.  Peruste tulee kirjata Klinik 24h-asioinnin alussa olevaan selitekenttään. Kirjaus nopeuttaa huomattavasti ajanvaraustoimintaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?