Uudet tenniskentät valmistuivat kaikkien käyttöön

Liikuntapaikkamestari Petri Elon mukaan hiekkatekonurmi on paras alusta harrastustennikseen. Keskusurheilukentän kaksi vanhaa asfalttikenttää korvattiin kolmella hiekkatekonurmikentällä. Kuva: Väinö Kautto

Akaan kaupungin hankkeessa Toijalan keskusurheilukentän kaksi vanhaa asfalttikenttää korvattiin kolmella uudella hiekkatekonurmikentällä. Tämä paransi Akaan tennismahdollisuuksia merkittävästi.

Akaan kaupungin liikuntapaikkamestarin Petri Elon mukaan hiekkatekonurmi on paras alusta harrastustennikseen. Hiekkatekonurmikenttien etuna on, että ne kestävät hyvin erilaisia sääilmiöitä ja ovat helppohoitoisia. Kentän pinnoite on mukavan pehmeä jalan alla, ja käyttäjäystävällisesti pallo pomppaa kentästä melko hitaasti. Myös pelikauden pituus kasvaa uuden alustan myötä.

Tenniskenttien rakentaminen aloitettiin viime keväänä, ja ne valmistuivat marraskuussa. Kenttien kanssa rakennettiin myös katsomo ja kenttiä ympäröivä korkea metalliaita, joka estää pallojen karkaamisen. Kentän sijoittamisessa on huomioitu myös aurinko, joka paistaa iltaisin sivuttaissuunnasta. Projektin urakoitsijana toimi Unisport infra oy, joka tunnetaan jalkapallo- tennis- ja padelkentistään. Tenniskentät valmistuivat ongelmitta ja ajallaan.

Lumien sulamisen ja tennisverkkojen kiinnittämisen jälkeen kenttä on ollut jo aktiivisessa käytössä. Toijalan Tenniksen puheenjohtaja Matti Lipsanen on ollut erityisen iloinen kentällä tennistä pelaavien lasten ja nuorten määrästä. Tenniskautta pystytään jatkamaan pitkälle syksyyn asti, jonka jälkeen kenttien päälle tulee tekojäärata, josta akaalaiset pääsivät nauttimaan jo viime talvena.

– Kenttä on tarkoitettu kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön, Elo sanoo.

Ainakin ensimmäisen vuoden ajan kenttien käyttö on ilmaista, millä pyritään houkuttelemaan mahdollisimman monta käyttäjää. Myöskään vuoroja ei tarvitse vielä varata erikseen. Tulevaisuudessa kenttävuorojen varaaminen voi olla mahdollista netissä pientä korvausta vastaan.

Tenniskentät sijaitsevat keskeisellä paikalla; Sontulantien varrella lähellä Arvo Ylpön koulua ja Toijalan yhteiskoulua, joten myös liikuntatuntien mahdollisuudet lisääntyvät tenniskenttien myötä.

– Lapset ja nuoret ovat ykkössijalla, Elo toteaa.

Tenniskauden syksyllä päätyttyä kenttäalue palvelee tekojääratana. Kuva: Väinö Kautto

Uusia mahdollisuuksia myös tennisseuralle

Toijalan Tenniksessä on iloittu uusista tenniskentistä.

– Vanhat asfalttikentät olivat karkeat, halkeilleet ja suorastaan vaaralliset tenniksen pelaamiseen. Tilanne muuttui täysin päinvastaiseksi uusien kenttien ja pintojen myötä, Lipsanen kertoo.

Lipsasen mukaan Toijalan Tenniksellä on paljon kenttien mahdollistamia suunnitelmia.

– Pyrimme hyödyntämään uusia kenttiä parhaamme mukaan. Tulemme järjestämään erilaisia valmennuksia ja pienimuotoista kilpailutoimintaa, mutta ennen kaikkea matalan kynnyksen tennistoimintaa kaikenikäisille.

Matalan kynnyksen tennistoiminta tarkoittaa esimerkiksi tenniksen aloitusiltoja, joissa tennikseen pääsee tutustumaan Toijalan Tenniksen edustajan johdolla. Aloitusilloissa lainataan välineitä ja tarjotaan ohjausta aloittelijoille.

Toijalan Tenniksen yhdessä Ellilän kievarin kanssa omistaman Ellilän massakentän käyttö jatkuu uusista kentistä huolimatta. Lipsasen mukaan seuran sarjaottelut tullaan edelleen pelaamaan massakentällä.

– Tenniksen harrastusmahdollisuudet nousivat Akaassa kertaheitolla aivan uudelle tasolle. Parhaat kiitokset kaikille mukana olleille, Lipsanen toteaa.

Uudet tenniskentät täydentävät monipuolista keskusurheilukentän valikoimaa, johon kuuluvat jo ennestään yleisurheilu- ja rantalentopallokenttä.

Väinö Kautto

Korkea metalliaita estää pallojen karkaamisen. Kuva: Väinö Kautto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?