Toisen tornitalon runko on pystyssä ennen kuin ensimmäiseen taloon muutetaan – Rungon valutyöt ovat jo käynnissä

Ensimmäinen tornitalo on pian valmis ja toisenkin runko kohta valettu. Mika Piittisjärvi on tyytyväinen kaupungin kanssa tehtyyn yhteistyöhön kerrostaloprojektiin liittyen ja toivoo, että vastaavat hankkeet saisivat kaupungissa jatkoa. Kuva: Jarno Keskinen.

Toijalan asemaa vastapäätä noussut, yhdeksänkerroksinen Akaan Kinon Asema saa tulevan kesän aikana seurakseen toisen yhtä korkean kerrostalon, kun Akaan Kinon Kulma -nimellä tunnettu talo pystytetään. Oikeastaan toisen talon rakentaminen on jo käynnissä, vaikka tulevalla tontilla ei vielä mitään rakenteita näy.

– Rungon valutyöt ovat käynnissä, runko tulee Parmalta Forssasta. Paikalla valetaan perustukset ja tehdään väestönsuoja, talot rakentava Mika Piittisjärvi kertoo.

Talo nousee kerroksen viikossa

Kerrostalon pohjien tekeminen aloitetaan huhtikuun aikana. Kun pohjatyöt on tehty, runko alkaa nousta noin kerros per viikko -tahtiin. Talon rungon suunnitellaan olevan pystyssä elokuun aikana. Sen jälkeen taloon tehdään vielä vesikatto, ennen kuin ensimmäiseen taloon muutetaan sisään.

– Ajatus on, että toisen talon työmaalla siirrytään sisätöihin ennen kuin ensimmäiseen taloon muutetaan sisään. Näin eniten melua ja myös työmaaliikennettä aiheuttavat työvaiheet eivät häiritse ensimmäisen talon asukkaita, Piittisjärvi valottaa.

Melua työmaalla aiheuttaa esimerkiksi betonin leikkaaminen. Toisen talon meluisimpien työvaiheiden hoitaminen valmiiksi ennen ensimmäisen talon ottamista asuinkäyttöön oli yksi syy, miksi Piittisjärvi halusi päästä jatkamaan toisen talon rakentamiseen heti ilman välivaihetta.

– Näin pystymme myös pelaamaan samaan aikaan kahta eri työmaata. Jos ensimmäisen talon työmaalla tarvitsee vielä tehdä jotain, tekijät ovat lähellä. Tietysti koko paletin kasaaminen uudelleen toista taloa varten olisi myös kova työ ja siitä tulisi kustannuksia, Piittisjärvi kuvaa.

Ensimmäistä taloa viimeistelee tällä hetkellä 10–15 rakentajaa. He siirtyvät uuden talon työmaalle sitä mukaa kun ensimmäinen talo valmistuu ja toisen talon rakentaminen etenee.

Kaksi kolmannesta talosta on varattu

Kolmiot ovat käyneet vilkkaimmin kaupaksi Kinon Kulman tornitalosta. Kuvassa olevasta Kinon Asemasta on myymättä muutama asunto. Kuva: Jarno Keskinen.

Ensimmäisestä talosta eli Kinon Asemasta on myymättä enää muutama asunto. Myös toisen talon eli Kinon Kulman asunnoille on ollut ottajia.

– Kaksi kolmasosaa asunnoista on varattu. Varsinkin kolmiot ovat kiinnostaneet. Sellaisen rajan laitoin itselleni, että puolet pitää olla varattu ennen kuin teen rakentamispäätöksen, Piittisjärvi sanoo.

Rakentaja kertoo olevansa kaupungin toimintaan tyytyväinen. Kaupunki on ottanut projektin omakseen ja ollut mukana myös markkinointiponnistuksissa.

– Hienoa, että kaupunki sekä OP Etelä-Pirkanmaa on ollut mukana yhteisessä kunta- sekä asuntomarkkinoinnissa. Kaikkeen yhteistyöhön olen ihan tyytyväinen. Toivotaan, että vastaavat hankkeet saavat kaupungissa myös jatkoa, Piittisjärvi toivoo.

Toisen talon asuntoja ovat varanneet hieman toisentyyppiset ostajat kuin ensimmäisen talon asuntoja. Ostajissa on ollut jopa enemmän asunnon omaan käyttöön ostaneita kuin ensimmäisessä talossa. Myös muutamia ensiasunnon ostajia on ollut liikkeellä.

Autokatoksiin valmius sähköautojen lataamiseen

Talot rakentava Mika Piittisjärvi kertoo olevansa tyytyväinen yhteistyöhön kaupungin kanssa ja toivoo, että vastaavan kaltaiset hankkeet saisivat kaupungissa jatkoa. Kuva: Jarno Keskinen.

Talojen käyttöön rakennetaan myös autokatokset. Katospaikoille rakennetaan sähköautojen latausjärjestelmien asennuksen mahdollistavat varaukset. Eli sähköauton lataaminen onnistuu jokaisella autokatospaikalla, jos paikan omistaja niin haluaa.

– Varaus rakennetaan, mutta paikan omistajan ei tarvitse sitä ottaa käyttöön, Piittisjärvi selventää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?