Tampere26:n hakukirja kerää kiitoksia maakunnasta ja medialta – lue koko hakukirja tai tiivistelmä täältä

Euroopan unionin vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki haun ohjelmistossa on mukana muun muassa SS Kurun uppoamisen muistoksi Mustalahden satamassa esitettävä Kuru-musikaali. Suomen historian pahimman sisävesiliikenteen onnettomuus, höyrylaiva Kurun uppoaminen tapahtui Näsijärvellä 7. syyskuuta vuonna 1929. Onnettomuus vaati 136 uhria. (Kuva: Matti Pulkkinen)Tampere ja 19 muuta Pirkanmaan kuntaa on saanut vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemuksensa yksiin kansiin. Tampere26:n projektinjohtaja, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä kin nyt pirkanmaalaisiin, että he lukisivat joko satasivuisen, englanninkielisen Equally European -hakukirjan tai siitä tehdyn 30-sivuisen suomenkielisen tiivistelmän. Perehtymällä konseptiin lukijalle avautuu pirkanmaalaiskuntien vahva sitoutuneisuus hankkeeseen. Toukokuussa valintaraati vierailee myös Tampereella. Valintaprosessissa on edessä vielä erillinen esittäytymistilaisuus.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.