Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Lähes 200 esiintyjää – komea Kalkatus

Tiistaina 7. huhtikuuta

Lähes 200 esiintyjää – komea Kalkatus

Nuorisoseura elää voimakkaasti ja voi todella hyvin Toijalassa. Harvoin nimittäin näkee yhtä innostunutta ensiintyjäjoukkoa kuin näki Toijalan Nuorisoseuran kevätjuhlassa, Kalkatuksessa sunnuntaina.
Innostunutta oli Lastumäen koulun juhlasaliin kokoontunut yleisökin: se löi tahtia musiikin mukana ja aina ohjelmanumeron jälkeen puhkesi raikuviin suosionosoituksiin. Nuorisoseuralaisia kannusti juhlassa reilusti toistasataa katsojaa.
Juhlan ohjelmassa oli tanssia, tanhua, laulua, soittoa ja judoesitys. Ennenkaikkea juhla oli pienempien tanhuajien näyttö talven aikana saavutetuista taidoista. Yksi juhlan odotetuimmista hetkistä oli alle kouluikäisten lasten tanhuryhmä, Pikkusupikkaiden esitys.

Merikotka kävi Kylmäkoskella

Kylmäkoskella vieraili keskiviikkona illansuussa harvinainen lintuvieras, merikotka. – Tuolla se liiteli ysitien päällä Scanmetin kohdalla ja kääntyi mahdollisesti rannikon suuntaan. Tämä oli vanha yksilö, koska sillä oli valkoinen kiilamainen pyrstö, kertoo Esko Virtanen.
Esko Virtanen on ollut kouluaikoina aktiivinen lintuharrastaja, mutta nyttemmin harrastus on jäänyt lähinnä seuraamisasteelle. – Kyllä tämä merikotkan näkeminen melkoinen yllätys oli, en ole edes tuolloin aktiiviaikoinani tällaista havaintoa tehnyt. Kyllähän merikotkia näin keväisin täälläkin näkyy, mutta todella harvoin.

Yhteislauluilta veti väkeä Kylmäkoskella

Lähes sata kylmäkoskelaista kokosi torstaina jo toisen kerran kuukauden sisään Kylmäkoskella järjestetty Yhteislauluilta. Ja laulu raikui komeasti niin aivan pienten kuin jo iäkkäämpienkin laulunharrastajien kurkusta: ”Jos sais kerran”, ”Heili Karjalasta” ja niin edelleen.
Aseman koululle lauluillan järjesti Urjalan-Kylmäkosken kansalaisopisto. Rehtori Aulis Ruuska oli osanotosta iloissaan, mutta samalla myös urjalalaisena myös hieman ihmeissään, sillä Urjalassa laulusta ei olla yhtä innostuneita kuten ei myöskään kansalaisopisto toiminnasta yleensä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?