Koronaoireisena on pysyttävä kotona ja käytävä testissä

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina 6. huhtikuuta, että pääsiäisen lomilta palaavien pitää hakeutua nopeasti koronatestiin, mikäli ilmenee oireita. Sairaana ei tule mennä työpaikalle, julkisiin paikkoihin, kouluun tai päiväkotiin.

Akaassa yläkoulut ja lukio palasivat tiistaina lähiopetukseen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Yläkoulussa ja lukiossa tulee käyttää kasvomaskeja kouluympäristössä. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että koko henkilöstöllä maskinkäyttö on pakollista kohtaamisissa, ellei käytölle ole terveydellistä estettä.

Akaan valmiusjohtoryhmä on linjannut Pirkanmaan pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti, että kaikenikäisten harrastustoiminta ja koulujen kerhot ovat tauolla sisätiloissa ainakin 18.4. asti. Lasten ja nuorten yksilöopetus on kuitenkin sallittua sisätiloissa.

Lasten ja nuorten ulkona harrastamisessa toimitaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteisen turvallisuusohjeen mukaan.

Nuorisotilat ovat kiinni 18.4. asti pois lukien lääkinnällinen tai vastaava kuntouttava toiminta.

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaalla aluehallintoviraston päätöksen nojalla 30.4. saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?