Akaalaisten unelmille saatiin yllätystyydytys – Dild tulee Toijalaan, kaupunki myy kauppaketjulle Kekkä-saaren!

Kekkä-saari myydään Dildille, joka rakentaa sinne myymälän jo toukokuussa.

Akaan Seutu avasi hiljattain perin juurin Akaan kaupungin ja Lidlin yhteistä historiaa. Akaasta on etsitty sopivaa rakennusta tai tonttia Lidlin myymälälle ainakin viime vuosikymmenen puolivälistä, ja kaupunkilaiset ovat keränneet muun muassa lähes 3000 nimen adressiin Lidlin saamiseksi Akaaseen.

Tälläkin hetkellä saksalaiskauppaketju neuvottelee Akaaseen tulosta kaupungin kanssa, mutta tämän tarkempia tilannetietoja Akaan Seudulle ei yrityksen viestinnästä maaliskuussa annettu.

Jo hyvän aikaa taustalla on tehnyt Akaan suuntaan omaa järkähtämätöntä työtään myös samanmaalainen kilpailija, jonka tekemä tontinostotarjous käsiteltiin Akaan Seudulle vuodettujen dokumenttien mukaan tiistaina kaupunginhallituksessa.

Suurelle julkisuudelle täysin yllättäen kaupunginhallitus päätti puoli yhdeltätoista illalla päättyneen kokouksen lopuksi Pentti Altolan paikan päällä tekemän esityksen mukaisesti ja yksimielisesti myydä Dild Ltd -yhtiölle sen haluaman Kekkä-saaren läheltä Toijalan satamaa. Dildin hiljaista halua Akaata kohtaan ovat kasvattaneet sataman ensi kesänä lisääntyvät palvelut ravintoloineen ja vesipuistoineen. Dildin saarimyymälän edellyttämä logistiikkakysymys puolestaan sai vastauksensa, kun yhtiön edustajat lukivat taannoin Akaan Seudusta, että uusi laivayhtiö aloittaa liikenteen Akaassa ensi kesänä.

Toijalan sataman kesäteatterialueen savusaunarakennus vaihtaa myös omistajaa.

Infotilaisuus savusaunassa

Dild Ltd aikoo rakentaa myymälänsä Kekkään jo toukokuussa poikkeusluvalla, jonka Akaan kaupunginhallitus myönsi saaren myyntipäätöksen yhteydessä hyväksyttyään ensin Kekkään Jori Jakisen valmisteleman rantakaavamuutoksen äänin 6–5.

M/S Elinvoima alkaa kuljettaa asiakkaita sataman ja Kekän välillä non stop -periaatteella 24 tuntia vuorokaudessa läpi vuoden. Lisäksi Dildin myymälän yhteyteen tulee vieras-sup-satama, johon voi meloskella omin voimin.

Keskiviikkona Dild Ltd:n edustajat kertoivat Akaan Seudulle hankkineensa Akaasta myös Viialan entisen vaneritehtaan varasto- ja hallintokeskukseksi sekä lähellä Mäntymäen vanhainkotia sijaitsevat niin kutsutut Tarpian talot henkilöstönsä asuintiloiksi. Yhtiö oli kiinnostunut myös juuri tyhjentyvästä Mäntymäestä, mutta se arveli ostopäätöksestä koituvan valituksia ja jarrutuksia ja palautuksia ja luopui aikeistaan.

Akaan kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina myös äänin 1–2-kahdeksan tyhjää Toijalan sataman kesäteatterialueella olevan savusaunan myymisen Dild Ltd:n tiedotusyksikön tiloiksi. Yhtiö järjestää samaisessa savusaunassa tiedotustilaisuuden torstaina 1.4. kello 9.30.

Torstaiaamuna Dild Ltd:n edustajat kehuivat Akaan kaupungin yhäti yllättävän ripeää päätöksentekoa vuolaasti.

– Jeden Tag so schnell!

Dild Ltd ostaa Akaalta myös Viialassa olevat Tarpian talot ulkohuusseineen. Roskis ei sisälly hintaan.

 

Lue myös: Valtion selvitysryhmä esittää Akaan ja Kittilän kuntaliitosta

Lue myös: Koronakonsertit tuovat huippuesiintyjät Akaaseen – Toteutus tapahtuu erityisolosuhteissa, mukana myös paikallisia tähtiä ja uskomatonta uniikkiutta

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?