Perusopetuksen luokilla 7.-9. ja toisen asteen opetuksessa siirrytään etäopetukseen – Uudet alueelliset koronalinjaukset voimassa Akaassa 8.–28.3.

Ohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että se rajoittaa osallistujamäärää kuuteen henkeen yleisissä tilaisuuksissa. Kuva: Tarja Antola

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on keskiviikkona 3.3. linjannut uusista toimenpiteistä koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Linjaukset koskevat ajankohtaa 8.3.–28.3.

Perusopetuksen luokilla 7.-9. ja toisen asteen opetuksessa siirrytään etäopetukseen. Linjaus ei koske erityistä tukea tarvitsevia oppilaita. Etäopetukseen siirtyville oppilaille Akaan kaupunki järjestää maksuttoman kouluruokailun. Kysely ruokapakettien tarpeesta lähetettiin koteihin Wilman kautta talvilomaviikon alkaessa, kun sivistystoimi ennakoi etäopetukseen siirtymistä.

Harrastustoimintoja suljetaan

Sisätiloissa tapahtuva aikuisten harrastustoiminta suljetaan, ellei toimintaa voida toteuttaa etänä. Linjaus ei koske ammattilaisurheilua ja maajoukkuetoimintaa eikä lääkinnällistä tai vastaavaa kuntouttavaa toimintaa.

Vuosina 2002–2007 syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta suljetaan, ellei toiminnassa voida noudattaa OKM:n ja THL:n 2.2. antamaa turvaohjeistusta.

Nuorisotilat ovat suljettuna pois lukien vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat sekä lääkinnällinen tai vastaava kuntouttava toiminta. Kansalais- ja työväenopistot ovat suljettuna tai etäopetuksessa aikuisten osalta. Sulku ei koske vuonna 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia. Opisto-opetusta voidaan antaa 2002–2007 syntyneille jos toiminnassa voidaan noudattaa OKM:n ja THL:n 2.2. antamaa turvaohjeistusta.

Esitys kuuden hengen tilaisuuksista

Yleiset saunat ovat suljettuina. Kirjastoissa on mahdollistettu esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet eli materiaalin nopea nouto ja palautus. Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään kuuden hengen kokoontumisrajoitusta. Ohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että se rajoittaa osallistujamäärää kuuteen henkeen yleisissä tilaisuuksissa.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja suosittelee noudattamaan niitä. Lisäksi valmiusjohtoryhmä suosittelee, että yleisissä tilaisuuksissa kuuden hengen rajoitus otetaan käyttöön viimeistään 8.3.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä tiedottaa myöhemmin etäopetukseen siirtyvien oppilaiden ruokailun järjestämisestä.

Lue myös:

Akaan koronatartuntatilanne on kasvanut viikon aikana neljällä uudella tapauksella

Akaan Seudun koronakooste

Riskiryhmiin kuuluvien 16–69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Akaassa ja Urjalassa

Akaassa on kahden viikon aikana todettu useita koronatartuntoja – Hidas rokotustahti tuskastuttaa akaalaisia ja johtavaa ylilääkäriä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?