Akaa-Volley päätti Mestaruusliigan runkosarjan 3–0-voittoon Hurrikaani Loimaasta

Nico Nurmesniemen syötöt olivat myrkkyä Hurrikaani Loimaan vastaanotolle. Kuva: Harri Mattila.

Akaalaisen palloilun kannalta on todella harmillista, että koronapandemiaa ei ole saatu kuriin. Akaa-Volley päätti lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan komeaan 3–0 (30–28, 25–20, 25–23) voittoon yhdestä sarjan suosikkijoukkueista Hurrikaani Loimaasta.

Nyt olisi Akaa-Volleyn hurmoksellisella kotiyleisöllä ollut riemu Monarin katossa. Luultavasti tunnelma oli korkealla hyvinkin monessa akaalaishuushollissa, kun ottelu onneksi televisioitiin.

Akaa-Volley onnistui koko rintamalla. Joukkueen parhaana palkittiin loistavasti pelannut Voitto Köykkä. Hurrikaanin kovatkaan syötöt eivät saaneet maajoukkueeseen tähtäävän liberon hihoja tärisemään, vaan pallot löysivät tiensä passari Mikko Kuuselan hyppysiin 83 prosentin tarkkuudella.

– Mikäs tässä. Mukava pelata, kun peli kulkee. Takana olikin muutama hieman heikompi vastaanottopeli, hymyili Köykkä.

Hurrikaanin paras oli yleispelaaja Niklas Seppänen (14/+10).

– Kunto on kyllä kohdillaan. Maajoukkuekesä kiinnostaa kovasti, mutta pelataan ensin tämä Mestaruusliiga päätökseen, sanaili Seppänen.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp sai viikolla jälleen lisää murheita.

Markus Kaurto loukkasi harjoituksissa olkapäänsä eikä pysty nyt pelaamaan. Ensi viikon tutkimukset kertovat vamman vakavuuden. Onneksi meillä on lisäksi kaksi luotettavaa keskipelaaja Panu Pitkänen ja Aleksi Kaatrasalo, huokaisi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Yleispelaaja Teemu Kuusela sai viikolla lastan pois murtuneesta sormestaan ja totuttelee nyt pallon kosketteluun. Vielä sormi ei kestä pelaamista. Kaurto on loukkaantuneena jo toistamiseen ja Köykän ranne murtui syyskaudella.

Urpo Sivula nousi illan tähdeksi

Urpo Sivula onnistui Hurrikaania vastaan erinomaisesti ja soimasi itseään jokaisen epäonnistumisen jälkeen. Suoria hyökkäysvirheitä tuli vain yksi ja neljä kertaa hakkurin hyökkäys pysähtyi loimaalaistorjuntaan. Kuva: Harri Mattila.

Ottelun alussa molemmat joukkueet tekivät helppoja virheitä eikä peli noussut kovinkaan korkeatasoiseksi. Toki illan kuningas Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula (26/+17) näytti heti ensimmäisestä erästä lähtien, kuka on isäntä talossa.

Hurrikaanien torjunta ei missään vaiheessa saanut Sivulan hyökkäyksiä kuriin. Kuusela ruokki kuumaa hakkuria peräti 40 passin verran. Niin ikään hyvän pelin pelannut Joni Mikkonen sai 23 hyökkäyspaikkaa, joista 12 toi pisteen.

Hurrikaani pääsi ykköserässä parhaimmillaan jo viiden pisteen etumatkalle, mutta ei lopussa kyennyt hyökkäämään onnistuneesti. Erä päättyi Nico Nurmesniemen ässäsyöttöön. Yleispelaaja oli muutoinkin yksi ottelun hamoista kaikkiaan kolmella ässällä ja ennakkoluulottomalla hyökkäysasenteellaan.

Kakkoserä ratkesi nimenomaan Nurmesniemen syöttövuorolla. Pari suoraa pistettä ja muutoinkin pahat aloitukset veivät kotijoukkueen 18–19 tilanteesta kolmen pisteen johtoon 22–19. Erän viimeisen pallon päätti passari Kuusela toisesta kosketuksesta.

Keskipelaajat ottivat roolia viimeisessä erässä

Akaan normaalisti tehokkaat keskipelaajat Pitkänen ja Kaatrasalo olivat melko näkymättömiä kahdessa ensimmäisessä erässä. Edellisen saldo pitkälle erätauolle mentäessä oli 2/-2 ja jälkimmäisen 4/0. Mutta miehet nousivat hienosti esiin viimeisessä erässä: Pitkäsen lopullinen saldo oli 7/+3 ja Kaatrasalon 6/+2.

Kotijoukkue vei kolmatta erää hienokseltaan alusta lähtien. Loimaalaisten valmentaja Jussi Heino yritti saada joukkueelleen kirivaihdetta päälle ottamalla aikalisät lukemissa 10–7 ja 13–9. Tilanne tasoittuikin numeroihin 14–14 muun muassa Karri Kutinlahden ja Samuli Kaislasalon onnistuessa syöttöviivalla. Akaa-Volley oli kuitenkin erän lopulla hieman terävämpi.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu Mestaruusliigan pudotuspeleillä. Puolivälierävastustaja on vielä hakusessa, mutta ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 10.3. Koronapandemia pitää edelleen katsomot tyhjinä. Ottelu televisioidaan Ruutu-kanavalla.

Se on siinä, kertoo valmentaja Oliver Lüütseppin tuuletus ottelun päättyessä. Kuva: Harri Mattila.