Verottaja varoittaa huijausviesteistä, joissa luvataan veronpalautusta

Verohallinto varoittaa liikkeellä olevasta huijaussähköpostiviestistä. Verohallinnon nimissä on viikonlopusta lähtien liikkunut huijausviesti, joka on otsikoitu Palautusilmoitus 136,99 EUR. Viestissä kehotetaan saajaa täyttämään lomake, jonka avulla veronpalautuksen saa itselleen. Huijausviestejä liikkuu nyt samaan aikaan, kun 480 000 asiakasta on saamassa Verohallinnolta esitäytetyn veroilmoituksen.

– Juuri kalasteluviestien takia meidän lähettämissä viesteissä ei ole koskaan klikattavia linkkejä, joiden kautta asiakas voisi mennä palveluihimme. Jos olet saanut veropalautusta käsittelevän viestin sähköpostiisi, se on huijaus. Tuhoa viesti välittömästi, ylijohtaja Jarkko Levasma Verohallinnosta sanoo.

Verohallinnon tiedotteessa todetaan, että jos pankkikortti- tai verkkopankkitunnukset on erehtynyt antamaan huijausviestiin reagoimalla, kannattaa olla heti yhteydessä omaan pankkiin. Myös poliisille pitää tehdä rikosilmoitus.

Huijausviestejä liikkuu nyt samaan aikaan, kun moni saa Verohallinnolta oikeaakin postia.

Tiedotteessa kerrotaan, että 220 000 toiminimiyrittäjän ja 130 000 maa- ja metsätaloudenharjoittajan esitäytetyt veroilmoitukset ovat tulossa OmaVeroon torstaina 25. helmikuuta. Koska puolisojen verotus käsitellään aina samaan aikaan, esitäytetyn veroilmoituksen saa tällä viikolla myös 130 000 palkansaajaa. Palkansaajat ovat toiminimiyrittäjien tai maa- ja metsätaloudenharjoittajien puolisoita.

– Monella on käytössä Suomi.fi-viestit, eli esitäytetyt veroilmoitukset eivät tule enää paperilla. Suomi.fi-viestejä käyttävät saavat sähköpostiherätteen, kun esitäytetty veroilmoitus löytyy OmaVerosta. Viestin lähettäjänä on Suomi.fi ja viesti on otsikoitu Huomioitavaa OmaVerossa. Näissäkään herätteissä ei ole tietoturvasyistä koskaan suoraa linkkiä OmaVeroon, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki kertoo.

Suurin osa palkansaajista saa esitäytetyn veroilmoituksen vasta maalis-huhtikuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?