VIISI TÄHTEÄ TT:N SAATANA SAAPUU MOSKOVAAN -TOTEUTUKSELLE: Tuhoisa suvaitsemattomuuden aika antaa loimet traagisen ja koomisen kudokselle – tarkkasilmäinen sovittaja ja ohjaaja esittää sivistyneesti yhteiskuntakritiikkiä

Esa Latva-Äijö tekee huippusuorituksen Wolandina Saatana saapuu Moskovaan -näytelmässä. (Kuva: Tampereen Teatteri)Tampereenteatterilaisten aktiivisuus, määrätietoisuus ja sitoutuneisuus palkitaan tsaarillisesti torstaina ensi-iltansa saaneen Saatana saapuu Moskovaan -näytelmän täydellisyyttä hipovana lopputuloksena. Jo eläkkeellä oleva teatterinjohtaja Reino Bragge on ollut näkijä, kun hän on valinnut neuvostokirjailija Mihail Bulgakovin (1891-1940) kuuluisimman romaanin, maailmanluokan mestariteoksen TT:n ohjelmistoon. Ensi-illan hetkellä maailma seuraa tarkasti venäläisen oppositiojohtajan Alekssei Navalnyin ja keisarillisesti maata hallitsevan presidentti Vladimir Putinin kaksintaistelua. Huomionarvoista on, että Bulgakovin yhteiskuntakritiikkiä sisältävä romaani kertoo julman hirmuhallitsijan Josif Stalinin valtakauden yhdestä vuosikymmenestä, 1930-luvusta. Hänen aikakaudellaan (1922-1953) tapettiin kaiken kaikkiaan 20 miljoonaa ihmistä. Käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Antti Mikkola saa TT:n toteutuksessaan irti kaiken mahdollisen hersyvästä ja värikkäästä alkuperäistekstistä, jonka hän on tarkkasilmäisesti ja vastuullisesti uudelleen sovittanut.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.