Kääminsä polttanut Akaa-Volleyn valmentaja poistettiin salista: ”Meidän pitää jollakin keinolla yrittää pitää latausta yllä” – Savo Volley vei pisteet mennessään

Markus Kaurto pelaa tasaisen varmasti ottelusta toiseen. Savo Volleyta vastaan keskipelaaja teki hyökkäämällä kuusi pistettä, torjumalla ja syöttämällä kummallakin yhden. Kuva: Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipaikkaa pitävä ja kauden aikana vain yhden liigapelin hävinnyt Savo Volley näytti kovuutensa lauantaina myös Akaassa. Edes maajoukkuehakkuri Olli-Pekka (Lelu) Ojansivun puuttuminen kokoonpanosta ei horjuttanut savolaisten itseluottamusta.

– Lelu on flunssainen ja huilaa kotonaan. Ei onneksi ole mitään tekemistä koronan kanssa, selvensi Savon valmentaja Timo Tolvanen ennen ottelua.

Tolvasen valmennettavat nostivat akaalaisten aloitukset tarkasti passari Fedor Ivanovin hyppysiin. Maajoukkuepassari ruokki etenkin huippuvireistä Antti Siltalaa, joka hyökkäsi tehokkaasti (17/+12) ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Sarjapisteet lähtivät vieraiden matkaan lukemin 0–3 (21–25, 20–25, 22–25).

Lüütsepp komennettiin salista ulos

Akaa-Volleyn peli lähti tahmeasti liikkeelle, ja vasta seitsemäs hyökkäys toi itse tehdyn pisteen joukkueen sarakkeeseen, kun kapteeni Joni Mikkonen onnistui lyömään pallon savolaistorjunnan käsistä kentän rajojen ulkopuolelle. Tuon jälkeen kotijoukkueen peli aukesi.

Pisteitä tehtiin tasatahtiin aina tilanteeseen 8 – 13. Sitten nähtiin jotain, mitä Monarilla ei ollut ennen nähty. Verkolla oli epäselvä tilanne, joka sai Akaan valmentaja Oliver Lüütseppin sapen kiehahtamaan. Tuomarin tulkinnan mukaan Lüütseppin käytös tilanteessa oli ulosajon arvoinen.

– Myönnän virheeni, ja pyydän sitä anteeksi. Mutta minusta varoitus tai sitten punainen kortti ja piste vastustajalle olisi riittänyt rangaistukseksi. En mielestäni aiheuttanut vaaraa kenellekään, analysoi Lüütsepp ottelun jälkeen.

Kun pelaaja tai valmentaja komennetaan ulos ottelusta, tämän on todella poistuttava areenalta. Ei siis riitä, että siirtyy katsomon puolelle.

– Nyt kun otteluihin ei saa ottaa yleisöä ja kannustus puuttuu, meidän pitää itse jollakin keinolla yrittää pitää latausta yllä, perusteli Lüütsepp vielä käytöstään.

Akaa-Volleyn taistelutahto nousi sekavan tilanteen vuoksi, ja joukkue kipusi aina tasapisteisiin 18–18 saakka. Erän viimeisissä palloissa savolaiset olivat huolellisempia ja ansaitsivat voiton. Erän ehdoton tähti oli virheettömästi pelannut Siltala (8/+8). Akaan keskipelaaja Markus Kaurto saa myös olla tyytyväinen saldoonsa 4/+4.

Valmentaja Oliver Lüütsepp komennettiin ottelusta ulos ja mies oli harmissaan saamastaan tuomiosta. Kuva: Harri Mattila

Siltala on kunnossa

Maajoukkueen vakiokalustoon jo vuosia kuulunut Antti Siltala alkaa olla parhaassa kunnossaan, kun kevään ratkaisupelit lähestyvät. Akaa-Volley ei ottelun toisessa erässä löytänyt keinoja yleispelaajan pysäyttämiseen. Erän päättyessä miehen saldo oli jo 15/+13.

Lisäksi Savon keskipelaajat Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi säestivät molemmat 67 prosentin hyökkäysteholla. Näin vieraat veivät toisenkin erän, vaikka Akaa-Volley sinnitteli tälläkin kerralla tasoissa numeroihin 18–18 asti.

Akaa-Volleyn yleispelaajat Mikkonen ja Eetu Pennanen pysyivät hyvin savolaiskyydissä mukana, ja Kaurto jatkoi tasaisen varmaa työskentelyään. Hakkuri Urpo Sivula ei kuitenkaan löytänyt hyökkäyksiin tuttua tarkkuutta.

Kolmanteen erään Akaan valmentajakaksikko Hasse Mattila ja Ossi Heino otti hakkurin paikalle Aatu Pölläsen. Joukkuetta heräteltiin myös vaihtamalla toinen keskipelaaja. Aleksi Kaatrasalo tuli penkille ja Panu Pitkänen kentälle.

Erä alkoi Akaa-Volleyn hienoisella painostuksella, mutta se ei tälläkään kerralla saanut pidettyä otteita tasaisena. Savo pääsi välillä jo viiden pisteen etumatkalle. Kotijoukkue nousi vielä sillasta tilanteeseen 19 – 21. Aivan kuten kahdessa ensimmäisessäkin erässä, Savo oli lopussa yksikertaisesti huolellisempi.

Siltalan ohella ottelun ehdottomiin onnistujiin pitää lukea Savon libero Niklas Breilin, jonka vastaanottoprosentti oli huikea 85.

– Tarkoituksemme oli itse asiassa suunnata syöttömme ihan muualle kuin Breilinille. Emme siinä onnistuneet ja siinä yksi syy tappioon, tunnusti Lüütsepp.

Runkosarja lähestyy päätöstään ja joukkueiden pitäisi olla parhaassa tikissään.

– Vielä meillä on työstettävää. Kuten cupin välieräpelissä nähtiin, tasaiseen suorittamiseen tarvitaan vielä yksi pykälä lisää, sanaili Siltala mediatilaisuudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?