Akaa Futsal juhli maaleilla Jyväskylässä – Keltainen kortti vilahti kuumassa pelissä seitsemän kertaa

Akaa Futsal matkusti lauantaina Futsal-Liigan kärkiottelussa Jyväskylään KaDyn vieraaksi. Tuloksena oli viihdyttävää futsalia ja täydet kolme pistettä, kun KaDy kaatui 2–7 (2–4).

Joukkueet aloittivat ottelun tunnustelevasti. Kovinkaan aggressiivista prässäämistä ei nähty. Vierasjoukkueen Petri Grönholm avasi ottelun maalisaldon vedollaan Markus Rautiaisen laukauksen jälkitilanteesta.

Ensimmäisen puoliskon puolivälissä KaDy löysi hyökkäyspäänsä rajapotkussa raon Akaan puolustuksesta, ja tarkka syöttö livahti Juho Väinälän jalasta maaliin. Muutaman minuutin kuluttua Akaan Rautiainen onnistui maalinteossa, kun komea veto löysi tiensä ylänurkkaan iskien lukemiksi 1–2.

KaDyn kovasta prässistä huolimatta tämä avasi Akaan maalihanat. Ajassa 15.40 Juhana Jyrkiäinen sai KaDyn puolustuksen painostamisen päätteeksi katkaistua syötön maalilla, ja pallo lipui kotijoukkueen maalivahdin ohi verkkoon. Ehti kulua vain minuutti, ja kotijoukkue joutui jälleen taipumaan Akaan kapteenin Jussi Nyströmin ohjatessa maalivahti Kasperi Kankaan vedon maaliin.

KaDykaan ei jäänyt kuiville, vaan kavensi ottelun, ja ensimmäinen puolisko päättyi 2-4 vierasjoukkue Akaan hyväksi.

Akaa Futsalin Amel Rastoderin (oik.) kausi saattoi päättyä Jyväskylään. Kuva: Kyösti Suonpää

Emil Rastoder loukkasi jalkansa

Maalinäytös ei päättynyt toisella puoliskolla, eikä Akaan viidettä maalia tarvinnut kauaa odotella. Ajassa 23.03 Aleksi Pirttijoki ohjasi Jyrkiäisen laukauksen verkkoon. Viidennen maalin jälkeen Akaa keskittyi enemmän puolustamiseen, eikä KaDy saanut palloa erinomaisen ottelun pelanneen Kankaan ohi. Peli oli kuumaa molemmin puolin, ja Jyväskylässä nousi keltainen kortti peräti seitsemän kertaa.

Akaa iski vielä viimeisillä minuuteilla nopeaan tahtiin kaksi maalia ja viimeistään tässä vaiheessa ratkaisi ottelun. Jyrkiäinen sai tehtyä ottelun toisen maalinsa, ja Kangaskin nappasi toisen syöttöpisteensä Petri Grönholmin viimeistellessä ottelun viimeisen osuman.

Akaa sai ottelussa myös ikäviä uutisia, kun Amel Rastoder loukkasi jalkansa. Rastoderin kausi on todennäköisesti ohi – toki vielä tietämättä, kuinka pitkälle kevääseen tai alkukesään asti pelataan.

Dusan Milojevicin korttitili täyttyi, ja hän on poissa seuraavasta ottelusta. Lisäksi Tatu Ahonen on sairastuvalla vielä muutaman viikon. Kaiken kukkaraksi myöskään pelaajavalmentaja Jovan Stankovic ei ollut ainakaan Jyväskylässä pelikunnossa. Kokoonpanoa koetellaan kovalla kädellä tällä hetkellä.

Hyvästä pelaamisesta palkintona oli joka tapauksessa onnistunut ryöstöretki. Akaa piti koko ottelun pakkansa tiiviinä ja käytti maalipaikat hyväkseen. Pisteet olivat tärkeät, ja Akaa onkin nyt kiivennyt sarjataulukossa taistelemaan täysillä kotiedusta puolivälieriin. Vierasottelut jatkuvat pian, sillä ensi lauantaina edessä on reissu Helsinkiin, jossa HIFK FS isännöi. Myös sunnuntaina reissataan, kun Riemu isännöi leijonapaitoja Jyväskylässä.

 

Juuso Heikkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?