Akaa-Volley sortui Joensuussa Hurmoksen hurmokseen

Akaa-Volleyn taival lentopallon Mestaruusliigassa jatkui mollivoittoisesti Joensuussa. Isäntäjoukkue Karelian Hurmos sai hurmoksen päälle ja vei ottelun puhtaasti 3–0 (25–20, 27–25, 25–22).

Hurmoksen parhaana palkittu Lauri Jylhä ei korostanut joukkueen tunnetilaa, vaan kovaa työtä.

– Vuoden vaihteessa meillä oli noin kahden kuukauden tauko peleissä, ja saimme treenata rauhassa. Askel askeleelta olemme lähestyneet tavoitteitamme oman pelin suhteen.

Hurmos hoiti Akaa-Volleyn syöttöjen vastaanoton kiitettävästi. Näin passari Tuomas Karjalainen sai rakentaa joukkueensa hyökkäyspeliä lähes mielensä mukaan.

– Karjalainen pelasi tänään loistavan ottelun, kiitteli myös Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli takkusi

Hurmos vei ottelua ensimmäisestä pallosta lähtien. Akaa-Volleylla oli oma hetkensä ainoastaan toisen erän lopulla.

– Meillä oli mahdollisuus kääntää ottelun kulku toisessa erässä. Valitettavasti erän ratkaisupalloissa kotijoukkue sai jostakin sopivasti lisäenergiaa ja rynnistyksemme jäi kesken, murehti Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp ottelun jälkeen.

Hurmos oli lähes koko ensimmäisen erän kuskin paikalla. Se ei kotisalissaan ujostellut sarjataulukossa viisi pykälää ylempänä olevaa vierastaan, vaan oli pisteen tai kaksi johtoasemassa erän puoliväliin asti. Akaan Panu Pitkäsen kaksi perättäistä torjuntaa vei joukkueen hetkellisesti johtoon 14–15.

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli oli tehotonta ja kun Hurmoksen Aleksi Sillanpää onnistui hienosti syöttöviivalla, kotijoukkue vei seuraavat pallot lukemin 7–2. Siitä vieraat eivät enää toipuneet. Erä päättyi Joni Mikkosen syöttövirheeseen.

Eetu Pennanen (keskellä) joutui Karelian Hurmoksen syöttöjen kohteeksi Joensuussa. Kokenut yleispelaaja ei hötkyillyt, vaan hoiti 33 vastaanottoa kuudenkymmenen prosentin tarkkuudella passarille. Arkistokuva: Harri Mattila.

Toista erää johdettiin lopussa

Ottelun toinen erä oli tasainen alusta lähtien. Tällä kerralla oli Hurmoksen vuoro terästäytyä erän puolivälissä. Se johti parhaimmillaan neljällä pisteellä, ensin 14–10 ja myöhemmin 17–13.

Tuosta tilanteesta alkoi Lüütseppin mainitsema Akaa-Volleyn etsikkoaika. Joukkue nousi aina kahden pisteen johtoasemaan 19–21 mutta ei kyennyt ratkaisemaan erän viimeisiä palloja edukseen. Virheitä sattui vähän joka rintamalla. Viimeinen piste Hurmoksen tilille tuli Akaan hakkurin Urpo Sivulan iskulyönnin livahdettua sivurajan väärälle puolelle.

Kolmas erä oli kuin ensimmäisen toisinto

Aivan kuin ottelun ensimmäisessä erässä, Hurmos vei kolmatta hienoisesti alusta lähtien. Hurmoksen pisteistä valtaosa tuli nelospaikan hyökkäyksistä. Etenkin yleispelaajat Lauri Jylhä ja Jere Heiskanen hassuttivat Akaa-Volleyn torjuntaa ja puolustusta mennen tullen.

– Ottelun alku on aina vähän nihkeä näin pitkä ajomatkan jälkeen, mutta ei se ole selitys tappioon. Emme kerta kaikkiaan löytäneet lääkettä Hurmoksen nelospaikan rynnistykseen. Kaverit toimittivat palloa torjunnan käsistä pihalle tai peippasivat järkevästi, jos ei ollut selkeätä hyökkäystilaa, analysoi Akaan Eetu Pennanen.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Pennanen manasi myös joukkueensa liian helppoa syöttöpeliä ja tehottomuutta jatkopallojen päättämisessä.

– Meillä hyökkäykset jatkopalloista onnistuivat vain 20 prosenttisesti, kun Hurmos teki niistä pinnoja 54 prosentin tehoilla.

Kuin alleviivatakseen Akaa-Volleyn alavireistä hyökkäyspeliä Joensuussa, ottelu päättyi joukkueen kolmannen kokeneen pelaajan virheeseen. Pennanen iski pallon Hurmoksen torjunnan käsiin. Toki tilanne oli ajautunut pisteeseen, jossa Pennasta vastassa oli tiivis kolmen miehen torjunta.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat jo ensi lauantaina Toijalan monitoimihallilla. Vastustajaksi saapuu useiden maajoukkuepelaajien sarjakärki Savo Volley. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä suorana Ruudussa klo 17 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?