Pirkanmaalla puolueet perustivat yhteistyöryhmän sote-hankkeen tiimoilta

Tämänhetkisen odotuksen mukaan hyvinvointialueiden pitäisi aloittaa toimintansa maassamme vuonna 2023. Pirkanmaalla poliittiset puolueet ovat perustaneet yhteistyöryhmän, jossa käsitellään sote-uudistukseen liittyviä asioita. Poliitikkojen mielestä mittava uudistus tarvitsee perusteellisen maakunnallisen poliittisen valmistelun. Yhteistyöryhmän puheenjohtajana on Roope Lehto (sd.) ja varapuheenjohtajana Aleksi Jäntti (kok.). (Kuva: Matti Pulkkinen)Poliittiset puolueet haluavat varmistaa omalta osaltaan ennakoivasti mahdollisen hyvinvointialueen eli uuden hallintotason syntymisen jälkeen, että Pirkanmaalla sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus toteutuu ilman käynnistys- ja synnytyskipuja. Seitsemän puolueen, SDP:n, Kokoomuksen, Vihreiden, Perussuomalaisten, Keskustan, Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien piirijärjestöt ovat perustaneet yhteistyöryhmän, joka pui sote-uudistusta. Ryhmä on 12-jäseninen, ja se on koottu viime kuntavaalien tuloksen voimasuhteiden mukaan. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.