Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Matti Pitkäsen ylivoimaa

Tiistaina 27. tammikuuta

Matti Pitkäsen ylivoimaa

SVUL:n Hämeen piirin hiihtomestaruuskilpailut hiihdettiin viikonvaihteessa Nahkialan maastossa Toijalassa melko vaikeissa keliolosuhteissa. Kisoissa olivat mukana piirin parhaat hiihtäjät lukuunottamatta Hilkka Riihivuorta ja Kari Ristasta, jotka olivat kilpailemassa Euroopassa.
Avauspäivän henkilökohtaisissa kilpailuissa Ikaalisten Urheilijoiden Matti Pitkänen ei tuottanut pettymystä voittamalla ylivoimaisesti piirin mestaruuden 30 kilometrillä. Hakan Jarmo Kopra hävisi Pitkäselle yli kaksi minuuttia. Lauantain suurin yllättäjä oli Tampereen Poliisiurheilijoiden Antero Harjuntausta, joka otti ensimmäisen sijan 15 kilometrillä.
Toijalan Vauhdin hiihtäjistä Marja-Liisa Vähä-Ypyä selvitti itsensä hienosti viidenneksi naisten 10 kilometrin matkalla. Seppo Hänninen sijoittui poikien 18 vuotta 10 kilometrillä kahdeksanneksi, samoin kahdeksanneksi sijoittui miesten yleisellä 15 kilometrillä Vauhdin Jouko Bister.

Mopoilija törmäsi autoon

Vanhemmanpuoleinen mopoilija törmäsi auton kylkeen Kivisillan läheisyydessä Toijalassa eilen aamupäivällä. Mopoilija oli tulossa Lontilan suunnasta ja törmäsi Kurisjärventietä yläasteen suuntaan menevän valkoisen henkilöauton kylkeen. Mopomies kertoi kyllä katsoneensa kumpaankin suuntaan ennen tien ylitykseen lähtöä, mutta valkoinen auto ilmeisesti ”hukkui” lumen valkoisuuteen.
Mopoilija selvisi solisluun murtumalla, vaikka kolari pahalta näyttikin, autoilija sai viillon korvalehteensä rikkoutuneesta sivuikkunasta. Auton kylki vaurioitui melko pahoin ja mopo meni käyttökelvottomaksi.

”Vatsatautinen” tyhjensi käsilaukun

Varsin röyhkeä näpistys sattui lauantaiaamuna Valinta-Lehtosella Toijalassa. Toistaiseksi tunnistamaton mieshenkilö tunkeutui kaupan sosiaalitiloihin lukitsemattoman takaoven kautta ja vei siellä olleesta käsilaukusta pienehkön summan rahaa.
Kauppias Rauha Lehtonen yllätti miehen itse teosta mennessään pesemään käsiään.
– Sain melkein miehen syliini ovella ja kun kysyin mitä hän teki tiloissamme, mies selitti, että hänellä on vatsatauti ja hän poikkesi vessaan. En ehtinyt muuta, kun mies jo luikahti karkuun samaa tietä kuin tulikin. Välittömästi huomasimme, että käsilaukulla oli käyty ja rahapussi tyhjennetty. Olisi siellä kyllä vessassa paperiakin ollut, ettei olisi tarvinnut seteleitä käyttää.
– En ollut miestä aiemmin nähnyt, mutta tunnistan kyllä varmasti, jos toisen kerran näen, sanoo Rauha Lehtonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?