Akaa Futsalilla oli vaikea viikonloppu – Kemi ja Tornio hakivat täydet pisteet Monarilta

Dusan Milojevic jäi ilman tehopisteitä viikonloppuna. Kuva: Tuukka Nyström

Akaa Futsalilla oli toiminnantäyteinen viikonloppu sarjan kärkijoukkueita vastaan, kun lauantaina vastaan asettui FC Kemi ja sunnuntaina ToPV. Kovasta taistelusta huolimatta Kemi nappasi pisteet Akaasta lukemin 1–5 (0–3) ja Tornio lukemin 1–6 (1–2).

Viikonloppu alkoi kotiottelulla FC Kemiä vastaan. Peli käynnistyi kovalla temmolla, kun Kemi painosti kovasti Akaa Futsalin puolustusta. Akaan maalivahdin Kasper Kankaan lukuisat torjunnat eivät pitäneet Kemiä kauaa aisoissa, vaan vierasjoukkue iski avausmaalin ajassa 1.56.

Ensimmäisen maalin jälkeen heräsi myös kotijoukkueen hyökkäys. Akaan aggressiivisestä prässäyksestä huolimatta Kemi kuitenkin puolusti äärimmäisen tiiviisti ja jätti maalipaikat hyvin vähille. Kemi onnistui maalinteossa vielä kahdesti ja pääsi toiselle jaksolle 0–3-johdossa.

Toisella puoliskolla molemmat joukkueet jatkoivat kovaa painostusta ja nopeaa peliään. Lukuisista yrityksistä huolimatta Kemin puolustus ei murtunut, ja ajassa 31.58 Kemi katkaisi Akaan puolustuspäässä syötön ja iski ottelun jo 0–4-tilanteeseen.

Viides kenttäpelaajakaan ei pelastanut Akaa Futsalia, vaan molemmat joukkueet osuivat enää kertaalleen. Kotijoukkueen maalisaldo ei jäänyt nollille, sillä ajassa 35.09 pallo kimposi Juhana Jyrkiäisen vedosta Kemin oman pelaajan kautta maaliin.

Kemi pysäytti lauantaina myös Jovan Stankovicin. Kuva: Tuukka Nyström

Myös sunnuntaina selvä tappio

Lauantain ongelmat olivat mukana myös sunnuntaina, ja etenkin maalinteossa Akaalla oli haasteita Torniotakin vastaan.

Alusta asti Akaa prässäsi korkealta ja vaikeutti Tornion pelinrakentamista. Kotijoukkueelle aukesi myös useita maalipaikkoja, mutta verkkoon asti palloa ei saatu.

Tornion ensimmäinen maali syntyi ajassa 3.14, kun Sergei Korsunovin kova laukaus maskista yllätti Akaan maalivahdin Juho Laineen. Tasoitusosuma syntyi kymmenen minuutin kohdalla Kim Lingmanin terävästä syötöstä Tatu Ahoselle, joka oli päässyt livahtamaan maalin kulmalle.

Tornio jatkoi erikoistilanteiden hyödyntämistä, kun ensimmäisen puoliskon loppupuolella Korsunov pääsi rajapotkun jälkeen jälleen käyttämään kovaa vetoaan, ja toiselle puoliskolle siirryttiin 1–2-tilanteessa.

Akaan maalintekovaikeudet jatkuivat toisella jaksolla. Tornio paineisti korkealta, eikä Akaa päässyt omalta puoleltaan rakentelemaan kunnollisia hyökkäyksiä. Tornio sen sijaan jatkoi vahvoja erikoistilanteitaan ja kasvatti johtonsa ensin kahteen ja lähes heti kolmeen maaliin.

Tämän jälkeen Akaa otti kentälle viidennen kenttäpelaajan. Rakoja vierasjoukkueen puolustuksesta ei löytynyt millään, ja Tornion Korsunov viimeisteli hattutemppunsa Akaan tyhjään maaliin. Lopussa vieraat iskivät vielä kertaalleen, ja näin loppulukemiksi kirjattiin 1–6.

– Vaikea viikonloppu. Oma pelimme oli liian hidasta, ja toisaalta vierasjoukkueet puolustivat erittäin tiiviisti. Molemmat tekivät puolustuspäässä kaiken oikein. Tästä jäi meille paljon oppia kevättä ajatellen, Akaa Futsalin maalivahti Juho Laine pohdiskeli.

Viikonlopun jälkeen Akaa on nyt sarjataulukossa sijalla seitsemän. Nyt on onneksi hieman aikaa huilata, sillä seuraavassa ottelu pelataan vasta 6. helmikuuta, jolloin vastaan asettuu vierasottelussa Tampereen Ilves.

 

Juuso Heikkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?