Akaa-Volleylla kaksivaiheinen vierailu Napapiirillä

Urpo Sivula onnistui hyvin Rovaniemellä. Ensi lauantaina mies pääsee testaamaan tehojaan VaLePan torjuntaa vastaan. Syksyllä Sastamalassa Sakari Mäkinen ja Mikko Karjarinta saivat hyvin vaimennettua hakkurin iskuja. Arkistokuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn taival lentopallon Mestaruusliigassa jatkui lähes kahden kuukauden tauon jälkeen lauantaina Rovaniemellä. Sarjataulukossa kahdeksantena oleva Lakkapää.com laittoi nelossijaa pitävät akaalaiset todella tiukoille. Ottelu päättyi niukasti Akaan voittoon 2–3 (13–25, 17–25, 25–20, 25–15, 13–15).

Ottelun alku näytti siltä, että Akaa-Volleyn avauskuusikko Joni Mikkonen, Urpo Sivula, Mikko Kuusela, Eetu Pennanen, Markus Kaurto ja Aleksi Kaatrasalo hoitaa koko homman helposti kotiin. Kun miesten tukena lisäksi puolusti Voitto Köykkä, yksi valtakunnan parhaista liberoista, piste toisensa jälkeen ropisi Akaa-Volleyn pussiin.

Ensimmäisessä erässä etenkin Sivula oli vireessä. Hakkuri oli löytänyt hyvän rytmin passari Mikko Kuuselan kanssa ja takoi pisteitä toisensa perään. Myös puolustuspeli Akaa-Volleylla sujui hienosti. Usein moititaan etenkin pitkien keskitorjujien kankeutta, mutta Samuli Kaatrasalo esitti niin upean tiikeripuolustuksen, että tuokin myytti voidaan laittaa roskiin.

Kaatrasalo sai kunnian myös päättää ensimmäisen erän. Kokeneen pelimiehen kova leija jäi rovaniemeläisiltä nostamatta, ja ottelun ensimmäinen ässäsyöttö päätti taistelun.

Kuusela sai kehuja

Toisessa erässä Lakkapään vastaanotto parani huomattavasti. Passari Lasse Jäntti pääsi rakentamaan hyökkäyskuvioita monipuolisesti, ja kotijoukkue pysyi akaalaisten matkassa hieman paremmin.

Huomionarvoista kakkoserässä oli pelin kuuluttajan kehut Kuuselalle. Useaan kertaan todettiin Akaa-Volleyn syyskauden ykköspassari Markkus Keelin muutto Ranskaan ja Kuuselan mainio sisääntulo joukkueen avaukseen.

Kaksi ensimmäistä mentiin Akaa-Volleyn komennossa etenkin loistavasti sujuneen hyökkäyspelin ansiosta. Joukkue takoi pisteitä lähes virheettä ja peräti 70 prosentin tehokkuudella.

Ottelu kääntyi pitkän erätauon jälkeen

Lentopallo-otteluiden pitkällä erätauolla on omituinen taika. Kovin usein käy kuten Rovaniemellä. Kaksi ensimmäistä erää alakynnessä ollut joukkue tulee tuulispäänä ja vastustaja on ihmeissään.

– Lakkapää oli selkeästi päättänyt ottaa kovempia riskejä syöttöviivalla, ja lisäksi he hyökkäsivät viisaasti, arvioi Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila pelin jälkeen.

Yhtenä ottelun käänteen tekijänä oli myös rovaniemeläisten Teemu Silventoisen loistava ilta. Liberon vastaanottoprosentti ottelussa oli peräti 79.

Akaa-Volley pelasi lähes koko ottelun aloitukseen marssineella miehityksellä.

– Neljännen erän lopussa kokeiltiin peliä kääntää myös pelaajavaihdoilla, mutta viidenteen erään palattiin alkuperäiseen kokonpanoon, kertasi Mattila ja kehui etenkin kokeneen Sivulan panosta ottelun ratkaisuhetkillä.

Viidettä erää joukkueet veivät piste pisteeltä lähes rinnakkain. Akaalaisten onneksi kaksi viimeistä pinnaa kirjattiin vierasjoukkueen sarakkeeseen.

Seuraavaksi Akaa-Volleylla on edessään historiallinen haaste. Seura on ensimmäistä kertaa mukana Suomen cupin neljän joukkueen finaaliturnauksessa. Ensi lauantain välierässä se kohtaa hallitsevan mestarin VaLePan. Ottelu alkaa kello 16, ja sitä voi seurata YLE Areenassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?