Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Akaassa ja Urjalassa – Varauksia toivotaan sähköisen asioinnin kautta

Akaassa ja Urjalassa aletaan antaa koronarokotuksia tänä vuonna 80 vuotta täyttäville eli vuonna 1941 syntyneille ja sitä vanhemmille henkilöille sekä heidän kanssaan samassa taloudessa eläville omaishoitajille. Kotihoito rokottaa omat asiakkaansa ja asumispalveluyksiköissä asuvat rokotetaan omissa yksiköissään.

Terveydenhoitaja ottaa yhteyttä

Kyseiseen ryhmään kuuluvien rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Akaassa ja Urjalassa viikoilla 3-4.  Tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä. Terveydenhoitajat soittavat kyseiseen ryhmään kuuluville rokotusaikaa. Halutessaan asiakkaat voivat myös itse varata ajan. Varauksia toivotaan ensisijaisesti Akaan kaupungin nettisivuilla olevan sähköisen Klinik 24h -asioinnin kautta tai puhelimitse numeroista 040 335 3071 ja 040 335 3072 ajalla 25.– 29.1.2021 kello 8–12.

Muille ei vielä anneta aikoja, vaan uusista ryhmistä tiedotetaan erillisillä ilmoituksilla.

Ohjeita rokotukseen tulijalle

Asiakkaita pyydetään saapumaan omalla rokotusajalla täsmällisesti paikalle, jotta odotustila ei ruuhkaudu. Terveyskeskuksesta muistutetaan, että rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. Asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia paikalle tullessa, mutta tarvittaessa maskin saa myös paikan päällä. Rokotusta varten tulee olla mukana Kela-kortti.

Asiakkaita kehotetaan pukeutumaan niin, että olkavarren saa helposti riisuttua paljaaksi, koska se nopeuttaa rokottamista.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?