Akaa Futsal nousi tappioasemasta voittoon kotikentällään – SoVon avausmaali syntyi, kun syöttö kimposi epäonnisesti Akaan pelaajasta omaan verkkoon

Petri Grönholm (vas.) iski jälleen maalin. Kuva: Tuukka Nyström

Futsal-Liigaa pelattiin jälleen lauantaina tyhjille katsomoille. Akaa Futsal nappasi Toijalan Monitoimihallilla tapahtumarikkaasta ottelusta tärkeän kotivoiton Someron Voimasta lukemin 4–3 (1–2).

Akaa Futsal lähti lauantain kotiotteluun kaksi tappiota niskassaan. Pelin ensimmäiset minuutit olivat hyvin vauhdikkaat molempien joukkueiden hyökätessä aktiivisesti. Laukauksia maalia kohden ei kuitenkaan alkuun juuri nähty. Alun jälkeen peli hieman rauhoittui ja painopiste siirtyi enemmän SoVon päätyyn. Akaa Futsalin hienoisesta pallonhallinnasta huolimatta SoVokin sai muutamia vastahyökkäyksiä. Kotijoukkueen lukuisista laukauksista huolimatta SoVon maalivahti Nevzat Mustafa ei taipunut.

Avausmaali syntyi viimein ajassa 15.24, kun SoVon vastahyökkäyksessä syöttö kimposi epäonnisesti Akaa Futsalin pelaajasta omaan maaliin. Johtoa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Akaa Futsal tasoitti pelin jo puolen minuutin sisään ajassa 16.01. Maali syntyi, kun Kasperi Kangas nosti pallon kanssa puoleen kenttään ja syötti Petri Grönholmille, joka ohjasi pallon edelleen Markus Rautiaiselle kulmaan. Tämä viimeisteli maalin etukulmasta sisään.

SoVo iski pian takaisin, kun Antti Korhonen laukoi vapaapotkusta 1–2 -maalin ajassa 16.20. Ensimmäinen puolisko päättyi näin Akaa Futsalille hankalassa 1–2-tappioasemassa.

Toisella puoliskolla peli pysyi hyvin vauhdikkaana ja tasaisena Akaa Futsalin keskittyessä enemmän pallonhallintaan ja SoVon vastahyökkäyksiin. SoVo iski jälleen nopeasta vastahyökkäyksestä maalin ajassa 25.24. Akaa Futsal ei kauaa odotellut 1–3-tilanteessa, vaan Jussi Nyström haastoi hyvin vasemmassa nurkassa ja syötti maalille Grönholmille, joka ohjasi pallon maalin kulmalta verkkoon ajassa 26.58. Tämä maali toi uutta energiaa Akaalle, joka pääsi loppupeliksi niukasti niskan päälle. Tasoitusmaali syntyi Rautiaisen syötöstä ajassa 30.03 Juhana Jyrkiäisen hurjan vasuripommin seurauksena.

Hetken päästä Akaa Futsal pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Jovan Stankovic sai pallon keskialueella ja syötti tarkan syötön takakulmalle Rautiaiselle, joka veti pallon maaliin suoraa syötöstä ajassa 33.23. Tasainen vääntö jatkui pelin loppuun. SoVo otti vielä lopussa maalivahdin pois hakiessaan tasoitusta, mutta kumpikaan joukkue enää onnistunut maalinteossa.

Vauhdikkaasta ja viihdyttävästä kamppailusta lopulta iso voitto ja tärkeät kolme pistettä Akaaseen. Voiton ansiosta Akaa Futsal nousi SoVon kanssa tasoihin sarjataulukon sijalle viisi. Molemmilla joukkueilla on nyt kasassa 25 pistettä. Seuraavaa ottelua ei tarvitsekaan kauaa odottaa, sillä Akaa Futsal kohtaa Tampereen Ilveksen Toijalan Monitoimihallilla heti keskiviikkona. Katsomot pysyvät edelleen tyhjinä koronarajoitusten takia.

Juuso Heikkinen

SoVo puolusti välillä sääntöjen rajamailla. Kuva: Tuukka Nyström

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?