Akaa-Volley päihitti VaLePan harjoitusottelussa – Loukkaantumisista toipuneet Markus Kaurto ja Voitto Köykkä osoittivat olevansa pelikunnossa

Voitto Köykkä oli Akaa-Volleyn parhaimmistoa VaLePan kaadossa. Arkistokuva: Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliiga oli tauolla koko joulukuun ajan ja käynnistyy uudelleen tammikuun kuluessa. Pitkä pelitauko on koetellut pelaajien kärsivällisyyttä. Niinpä VaLePa kutsui Akaa-Volleyn vieraakseen loppiaisena. Yleisöä joukkueiden kohtaamiseen ei päästetty. Vexve-areenan katsomo kaikui tyhjyyttään.

Kuten harjoitusottelun luonteeseen kuuluu, molempien joukkueiden valmentajat käyttivät koko pelaajarosteriaan. Esimerkiksi Akaa-Volleyn tutusta avauskuusikosta hakkuri Urpo Sivula ja yleispelaaja Eetu Pennanen aloittivat vaihtopenkiltä. Näin Aatu Pöllänen ja Nico Nurmesniemi saivat arvokasta pelikokemusta.

Myös keskipelaaja Markus Kaurto on jälleen pelikunnossa ja hyökkäsi muutamaan otteeseen näyttävästi. Ottelun kuluessa Oliver Lüütsepp otti Kaurton vaihtoon ja Panu Pitkänen puolestaan sai peliaikaa.

Akaa-Volleyn alavireinen jakso ennen koronapandemian aiheuttamaa sarjataukoa näyttää loppiaisen perusteella olevan taakse jäänyttä. Viime vuosien kestomenestyjä VaLePa kaatui kotisalissaan lukemin 2–3 (18–25, 25–15, 21–25, 25–20, 23–25).

Historiallinen Suomen cup -turnaus tammikuun lopulla

Akaalaisten liigakausi jatkuu vasta lauantaina 23.1. Silloin joukkue matkaa Rovaniemelle Lakkapään vieraaksi. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna pelataan Suomen cupin neljän joukkueen lopputurnaus Tampereella. Akaa-Volley on ensimmäistä kertaa mukana. VaLePan kaataminen kotisalissaan toi varmasti lisää itseluottamusta historiallista turnausta ajatellen.

Loppiaisen harjoitusottelu oli katsottavissa Aamulehden verkkosivuilla. Televisiokuvan perusteella Voitto Köykkä on päässyt loukkaantumisensa jälkeen huippukuntoon. Liberopelistä Akaa-Volleyn menestys Suomen cupissa ja liigan kevätkaudella ei jää kiinni.

VaLePa julkaisi loppiaisena myös jymyuutisen. Mikko Esko jatkaa seurassa ainakin seuraavat kaksi vuotta. 42-vuotias huippupassari on edelleen hyvässä kunnossa ja valmis jatkamaan Suomen mestaruuksien jahtaamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?