Suurin osa koronatartunnoista on peräisin perhepiiristä – Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa

Pirkanmaan koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuusluku on laskusuuntainen ja on nyt 54 sataatuhatta asukasta kohden. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on nyt yksi prosentti edeltäneen seitsemän päivän ajalta.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset ovat voimassa 10.1.2021 asti. Aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1. asti.

Pandemiaohjausryhmän mukaan syyskuun rauhalliseen tilanteeseen on kuitenkin vielä pitkä matka. Ohjausryhmän puheenjohtajan Juhani Sandin mukaan tavoitteena on päästä koronatartunnoissa perustasolle.

– Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko suosituksia ja rajoituksia Pirkanmaalla lieventää. Toivomme, että joulua ja uutta vuotta vietetään alueellamme turvallisesti, Sand sanoo Taysin tiedotteessa.

Tartuntojen lähteistä 80 prosenttia selvillä

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 117 uutta tartuntaa. Tartuntojen läheistä pystytään selvittämään noin 80 prosenttia. 39 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä tuli yhteensä 26 koronatartuntaa, hoito- tai hoivayksiköstä 20, työpaikoilta 21 ja sukulaisen tai ystävän tapaamisesta 11 koronatapausta. Tartuntoja oli viime viikolla yhteensä 11:ssa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa. Yksityisistä juhlista tartunnan sai kaksi henkilöä, kuten myös yläkoulusta. Loput neljä olivat muita yksittäisiä tartuntalähteitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?