Seurakunta välitti apua yli 20 000 eurolla

Johtava diakoniatyöntekijä, ma seurakuntapastori Jaana Alasentie (vas.) Akaan seurakunnasta vastaanotti LC Toijala Ladyjen Helinä Knuutilalta ja Kirsi Sakalalta lahjakortteja tukea tarvitseville lapsiperheille.

Akaan seurakunnan diakoniatyölle tuli marraskuun loppuun mennessä runsaasti jouluajan avustushakemuksia. Diakoniatyön kautta on nyt jaettu jouluavustuksina henkilöille ja perheille yhteensä yli 20 000 euron arvosta avustuksia. Niistä noin puolet saatiin lahjoituksina ja toinen puoli seurakunnan määrärahoista.

Jouluavustuksia on saanut tänä jouluna lähes 250 taloutta, joista 88 lapsiperhettä on saanut myös joulupuulahjat lapsille.

Apua ja jouluiloa on jaettu pienituloisille tai muuten haasteellisessa elämäntilanteessa eläville akaalaisille Kylmäkoskella, Toijalassa ja Viialassa. Pääsääntöisesti apu on toimitettu lahjakortteina ja lasten joululahjoina perille asti koteihin. Lahjakortit on tarkoitettu ennen kaikkea ruoan ja ruokatarvikkeiden ostoon eikä niillä voi ostaa tupakkaa ja alkoholia.

Lahjoittajia ovat olleet Akaan Seudun Kristillinen Työväen Yhdistys ry, Hiusstudio HehQ, Lions Club Kylmäkoski, Lions Club Toijala Akaa, Lions Club Toijala, Lions Club Toijala Ladyt, Lions Club Viiala, Lounaspirtti, Suomen Punainen Risti Akaan osasto, Soroptimistit Akaa ry ja Toijalan Seudun Vanhainkotiyhdistys ry.

Akaan Nuorkauppakamari on toteuttanut Joulupuu-keräyksen, jolla joululahjoja on kerätty vähävaraisten perheiden lapsille ja jaettu diakoniatyön kautta perheille.

Yksityisiltä lahjoittajilta on saatu rahalahjoitusten lisäksi muun muassa lahjakasseja aikuisille ja perheille, kinkku, kampaamolahjakortteja, villasukkia ja muita neuleita.

Akaan seurakunta on myös jakanut Hyvä joulumieli -keräyksen kautta saatuja lahjakortteja. Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä on hankittu vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?