Pirkanmaan uudet koronaohjeistukset näkyvät myös Akaassa – Kirjastojen palveluja supistetaan, kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan

Huonontuneen koronatilanteen vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on 29.11. linjannut uusia suosituksia kunnille ja kansalaisille.  Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja kehottaa kuntalaisia ja paikallisia toimijoita noudattamaan niitä. Linjaukset näkyvät palveluissa seuraavasti:

  •  Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi 2.–21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Myös Akaan kaupungin henkilöstön omat yli 10 hengen tilaisuudet on peruttu 21.12. saakka.
  •  Julkisia ja yksityisiä sisäliikuntatiloja suositellaan suljettavaksi 21.12. saakka. Akaan kaupungin sisäliikuntatilat, mukaan lukien kuntosalit, suljetaan 2.12. ja ne ovat suosituksen mukaisesti suljettuna kokonaan 21.12. saakka. Tilat jatkavat koulukäytössä. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.
  •  Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.
  •  Akaan nuorisotilat suljetaan suosituksen mukaisesti 2.–21.12.
  •  Akaan kirjastot tarjoavat suosituksen mukaisesti rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten 2.–21.12.
  •  Yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.–21.12.
  •  Yksityistilaisuuksissa jatketaan 10 henkilön henkilösuositusta 21.12. asti
  •  Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat 21.12. asti
  •  Kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.–21.12.
  •  Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin (tällä hetkellä esimerkiksi Uusimaa)

Toisen asteen opetus jatkuu Pirkanmaalla lähiopetuksena. Siellä sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita ja käyttävät kasvomaskeja.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Akaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta ja tiedottaa muutoksista palveluissa mahdollisimman nopeasti.

Akaan kirjastot tarjoavat suosituksen mukaisesti rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten 2.–21.12

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?