Sarjakärki Savo Volley ei antanut Akaa-Volleylle mahdollisuuksia

Lentopallon Mestaruusliigan alkukauden ykkösjoukkue Savo Volley voitti Akaa-Volleyn lauantaina 3–0 (25–18, 25–20, 26–24).

Ottelun alku oli tasainen. Toki ennakkosuosikki Savo Volley oli hienoisesti johtoasemassa hyvin toimineen vastaanoton turvin. Kun vastaanotto petti, hakkuri OlliPekka Ojansivu päätti hyökkäyksiä onnistuneesti myös roskapasseista.

Ensimmäisen erän puolivälistä lähtien Savon tekemisen rutiini tuli näkyviin. Joukkue vältti virheet ja karkasi tavoittamattomiin. Viimeinen piste savolaisille tuli Mikko Räsäsen onnistuneella nelospaikan hyökkäyksellä.

Hyökkäpeli murheena

Toisen erän alku oli Akaa-Volleylta parempi. Savolaisten muutamien virheiden ja Akaa-Volleyn onnistuneiden hyökkäysten myötä Oliver Lüütseppin suojatit nousivat kolmen pisteen johtoon 8–11. Kun Akaan hakkuri Urpo Sivula sai lyöntinsä kohdilleen, piste-ero kasvoi neljään 10–14.

Pitkin syksyä on ylistetty Akaa-Volleyn keskipelaajien suorituksia, mutta ei savolaisillakaan ole hädän päivää keskiosastolla. Maajoukkueessa paikkansa vakiinnuttanut Tommi Siirilä ja peräti 207-senttinen Severi Savonsalmi ovat pelimiehiä. Koko Savon kokoonpano nosti tasoaan ja siirtyi ensimmäisen kerran johtoon lukemissa 18–17.

Lüütsepp yritti pelaajavaihdoilla vielä horjuttaa kovan kotijoukkueen itseluottamusta. Tilanteessa 20–18 vaihdettiin passari Markkus Keelin tilalle Mikko Kuusela, ja heti perään otettiin syöttöviivalle kovakätinen Aatu Pöllänen.

Pöllänen onnistui rikkomaanmaan kotijoukkueen vastaanottoa, mutta Akaa-Volleyn viime viikkojen murheena ollut tehoton hyökkäys ei onnistunut päättämään vastapuolelta tullutta helppoa palloa. Savo Volley karkasi erävoittoon Ojansivun lyödessä viimeisen pallon Akaan torjunnasta katsomon puolelle.

Panu Pitkänen (oik.) valittiin Iisalmessa Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Keskipelaaja esiintyi edukseen jo ennen liigakauden alkua pelatussa Hunajaturnauksessa, josta oheinen kuva on. Kuva: Harri Mattila

Kolmas erä jatkopalloille

Pitkälle erätauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 2–0. Huomionarvoista tilastoissa oli Savo Volleyn libero Niklas Breilinin vastaanottoprosentti 89. Ei ihme, että Savon kokeneet hyökkääjät onnistuivat maajoukkueen ykköspassari Eemi Tervaportin manttelinperijäksi ounastellun Fedor Ivanovin tarjoiluista.

Kolmas erä alkoi sekin Akaa-Volleyn hienoisessa johdossa. Aikalisällä oli selkeästi opastettu vaikeuttamaan syöttöjä. Kuuteen ensimmäiseen pisteeseen mahtui kaksi ässäsyöttöä.

Tällä kerralla Savo tuli takaa tasoihin tilanteessa 9–9. Akaa-Volleyn onnistui roikkua mukana loppuun saakka. Keel kuritti syötöillään savolaisten vastaanottoa ja toi joukkueensa tilanteeseen 22–21.

Erässä mentiin jatkopalloille. Kuin alleviivatakseen Akaa-Volleyn viime viikkojen ongelmia Savon viimeinen piste tuli Akaan hyökkäysvirheestä. Sivulan kova viistolyönti painui rajasta leveäksi.

Akaa-Volleyn näkyvin hahmo ottelussa oli joukkueen parhaana palkittu Panu Pitkänen (10/+7), joka jatkaa liigan torjuntatilaston kärjessä.

Tilaisuudet Akaalta sivu suun

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen ylisti syystäkin maajoukkuehakkuri Ojansivun (Lelu) tekemistä.

– Meillä oli useita onnistujia, mutta erikseen on mainittava Lelun vahva rooli (16/+13).

Lüütsepp myönsi avoimesti vastustajan paremmuuden.

– Olimme koko ajan hieman perässä. Tilaisuuksia erävoittoihin kyllä oli, mutta emme kyenneet niitä hyödyntämään.

Ottelu oli kuitenkin Akaa-Volleylta parempaa tekemistä kuin loppusyksyn aiemmissa peleissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?