Nihkeän alun jälkeen Akaa-Volley palasi voittokantaan – Voitto Köykkä palasi täydessä iskussa kentälle, Joni Mikkonen torjui Loimun hyökkäyksen otsallaan

Libero Voitto Köykkä palasi Loimu-pelissä avauskuusikkoon ja hoiti tonttinsa kuin ei olisi sivussa ollutkaan. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley päihitti Raision Loimun lentopallon Mestaruusliigan ottelussa keskiviikkona Toijalan monitoimihallilla numeroin 3–1 (26–28, 25–19, 27–25, 25–19).

Ottelun alussa näytti siltä, että Akaa-Volleyn kenttäpuolisko oli suurempi kuin vieraiden. Loimun hyökkäykset päätyivät yksi toisensa jälkeen rajojen sisäpuolelle, akaalaisten sivallukset puolestaan laittomiksi.

Loimu vei ykköserää koko ajan 3–4 pisteen etumatkalla. Vaikka Akaa-Volley nousi lopussa Aatu Pölläsen onnistuneilla aloituksilla taistelemaan erävoitosta, Loimu veti pidemmän korren.

Loimu ei toipunut Markkus Keelin syöttöputkesta

Toistakin erää Loimu johti alussa, mutta sen etumatka oli vain pinna tai pari. Vähitellen kotijoukkueen onnistui hilautua rinnalle, ja ensimmäisen kerran se siirtyi johtoon 16–15. Noissa lukemissa Akaan passari Markkus Keel astui merkittävään rooliin syöttöviivan takana. Pari ässääkin mahtui syöttöputkeen, josta Loimu ei enää toipunut.

Kolmas erä alkoi kuten kaksi ensimmäistä. Vieraat johtivat koko ajan muutamalla pisteellä. Loimun kapteeni Elviss Krastins näytti esimerkkiä, ja koko joukkueen itseluottamus oli huipussaan. Erä piti sisällään monia hienoja suorituksia ja hyvää taistelua. Akaa-Volley oli lopulta otteissaan hieman huolellisempi. Erä ratkesi Eetu Pennasen kahteen järkevään hyökkäykseen ja Aleksi Kaatrasalon torjuntapisteeseen.

Eetu Pennanen pelaa tasaisen varmasti ottelusta toiseen

Nurmesniemen putkella kohti erävoittoa

Neljättä erää Akaa-Volley lähti viemään alusta asti. Kapteeni Joni Mikkonen näytti esimerkkiä torjumalla Kirill Borichevin hyökkäyksen otsallaan, ja liigan torjuntapörssin kärkenä jatkava Panu Pitkänen osoitti, miten verkkohommia hoidetaan. Mies ehti lähes joka pallon eteen. Lisäksi Markkus Keel tykitti kovalla leijasyötöllä ottelun neljännen ässänsä tilanteessa 10–6. Kun vielä Nico Nurmesniemi tuli vaihtopenkiltä tilanteeseen 14–17 ja Akaa-Volley otti miehen pahoilla aloituksilla neljä pinnaa putkeen, erän voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Tilastot osoittavat Akaa-Volleyn olleen ottelussa astetta parempi. Akaan hyökkäykset onnistuivat 48-prosenttisesti, kun Loimulla lukema oli 45. Torjuntapinnat päätyivät kotijoukkueelle 10–8, vastaanottoprosentit 49–43 ja ässäsyötöt 6–3.

Markkus Keel kunnostautui paitsi passarina niin myös syöttöviivalla.

Voitto Köykkä palasi täydessä iskussa kentälle

Pelin jälkeiseen mediatilaisuuteen tuli helpottuneen oloinen valmentaja Oliver Lüütsepp.

– Ottelun alussa näki, että meillä oli takana pitkähkö melkein parin viikon ottelutauko. Kun lisäksi pelaajia on ollut sairaslistalla, emme ole harjoituksissakaan voineet pelata täysillä kuusikoilla. Tuntuma tosi tekemiseen näkyi pelaajien otteissa.

Vähitellen Akaa-Volley pääsee kuitenkin normaaliin rytmiin. Loimu-peliin joukkue sai jo mukaansa rannevammasta toipuneen liberon Voitto Köykän. Nilkkansa loukannut Markus Kaurtokin käveli Monarin käytävillä jo hymyillen ja ilman ontumisia.

Seuraavaksi Akaa-Volley kohtaa sarjan kärkijoukkue Savo Volleyn ensi viikonloppuna Iisalmella. Lauantaina 5.12. Akaan lentopalloyleisöä hemmotellaan kotisalissa toden teolla. Vastustajaksi saapuu Hurrikaani Loimaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?