Akaassakin palataan joulukuussa yli 50 hengen kokoontumisrajoituksiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki maanantaina 23.11. päätöksen joulukuussa voimassa olevista tapahtumarajoituksista. Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antaman koronavirusohjeen mukaisesti.

Ohje on laadittu koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, ja siinä edellytetään muun muassa lähikontaktien välttämistä osallistujien tai seurueiden välillä sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtimista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 1.12.–31.12.2020, ja se koskee kaikkia viraston toimialueen kuntia Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa. Tarvittaessa kunnat tekevät tarkempia paikallisia rajoituksia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on parhaillaan hybridistrategian mukaisessa epidemian kiihtymisvaiheessa, ja alueella on voimassa paikallisia suosituksia tartunnan torjuntaan.

– Paikalliset tartuntaryppäät voivat muodostua ja kasvaa nopeastikin. Alueelliset, oikea-aikaiset ja riittävän kattavat toimet sekä nopea testaus ja tehokas tartunnanjäljitys ovat toistaiseksi hillinneet epidemian laajamittaista leviämistä Suomessa, kerrotaan Aluehallintoviraston tiedotteessa.

Pukit ja tontut jakoivat yleisölle karkkia Toijalan torilla vuoden 2016 joulunavauksessa. Tänä vuonna joulukuun yleisötapahtumia saa järjestää rajoitetusti.

Jokainen voi hidastaa viruksen leviämistä

Koronavirus tarttuu tehokkaasti etenkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa. Sosiaalisiin tapahtumiin ei sen vuoksi pidä osallistua edes lieväoireisena. Jos oireita on, kaikkia kontakteja muihin ihmisiin pitää välttää, ja koronatestiin pitää mennä mahdollisimman pian.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Lähikontaktien vähentäminen on epidemiatilanteessa tärkeää myös terveille ihmisille.

– Vaikka epidemia Suomessa on tällä hetkellä pääosin kotoperäinen, Euroopan edelleen voimakkaasti heikentyvä epidemiatilanne voi jatkossa vaikuttaa myös Suomen tilanteeseen. Suomessa syksyn aikana todettu tapausmäärien kasvu heijastelee muualla Euroopassa havaittua epidemian kiihtymistä, Aluehallintovirasto tiedottaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?